کتاب جوانان؛ ازدواج و راهکارها نوشتهی سید محمد حسینی شیرازی، به بررسی موانع ازدواج، پیامدهای تجرد، پایبندی به حجاب، همسر صالح، نقطهی آغاز، همسر دوستی و غیره بر اساس آیات و روایات میپردازد.
بر اساس اطلاعات و آمار مجرد ماندن دختران و پسران، مشکل مشترک کشورهای اسلامی است و البته دختران، بیش از پسران از زیانهای به وجود آمده در این زمینه، آسیب میبینند. این آفت از زمانی پدید آمد و دامن گسترد که تقلید از غرب مادیگرا، تمام جوامع اسلامی را فرا گرفت. البته این مشکل، یک مشکل انسانی است؛ چون همهی دختران و پسران را با هر گرایش و اعتقاد در بر میگیرد.
در بخشی از کتاب جوانان؛ ازدواج و راهکارها میخوانیم:
امام صادق (علیه السلام) میفرمایند: مردی نزد پدرم آمد و پدرم از او پرسید: «آیا همسر داری؟ گفت: «خیر». پدرم فرمود: لا أحب أن لى الدنیا و ما فیها و إنی أبیت لیلة لیس لى زوجة؛ دوست ندارم که دنیا و آنچه در آن است، از آن من باشد، ولی یک شب را بیهمسر به سر ببرم. سپس فرمود: دو رکعت نمازی که مرد زندار بخواند، با فضلیتتر از نماز مردی بیزن است که شب را به عبادت دارد و روز را به روزه به شام رساند».
سپس پدرم هفت دینار به وی داد و فرمود: «این پول را هزینه ازدواج خود کن». امیر مؤمنان علی (علیه السلام) نیز سفارش میفرمودند که ازدواج کنید؛ چرا که رسول خدا (ص) بسیار میفرمودند: هر کس دوست دارد که از سنت من پیروی کند، باید ازدواج کند؛ زیرا تزویج نمودن از سنت من است. و در پی زاد و ولد باشید که فردای قیامت من در برابر امتهای دیگر به بسیاری شما فخر میورزم.