در حرفه پزشکی دارو به موادی گفته می شود که بیماری را متوقف یا معالجه کند، علائم بیماری را التیام بخشد، درد را تسکین دهد و فواید دیگر در بر داشته باشد.
زمانی، تنها داروهای موجود موادی بودند که از گیاهان یا در برخی موارد، از حیوانات استخراج می شدند. چینی ها بیش از ۵۰۰۰ سال پیش به گیاه شناسی، که مطالعه و مصرف گیاهان با ارزش طبی مشخص است، پرداختند.
در واقع اکثر داروهای امروزی از طریق فرآیندهای شیمیایی ساخته می شوند. اما، بسیاری از داروها اشکال مصنوعی موادی هستند که در طبیعت وجود دارند. با وجود این، چند داروی مهم را هنوز می توان از منابع گیاهی یا حیوانی بدست آورد. به عنوان مثال بلادون که برای برخی از اختلالات معده و روده مصرف می شود از مهر گیاه بدست می آید. داروهای مخدر مثل مورفین نهایتاً از نوعی خشخاش استحصال می شوند. بسیاری از واکسنها، هورمونهای تیروئید و حتی برخی انواع انسولین به منابع حیوانی وابسته هستند.
برخی از هورمونها و مواد دیگر را در حال حاضر می توان در آزمایشگاه از طریق مهندسی ژنتیک تهیه کرد. مهندسی ژنتیک، تکنیکی است که به واسطه آن می توان ژنهای برخی از موجودات ذره بینی را تغییر داد تا محصولات فرایندهای سلولی تغییر پیدا کند. به عنوان مثال، هورمون انسولین را می توان از طریق مهندسی ژنتیک بر روی باکتریها تهیه کرد.