کتابی برای یادگیری نویسندگی به صورت حرفهای و اصولی.
در کتاب راز و رمز نویسندگی، نحوه عملکرد و روش بکار انداختن افراد مبتدی در جهت تحلیل و نویسندگی ارائه می شود؛ منتها، تلاش و بکار انداختن ذهن، ممارست و استقامت، شکیبایی و همت در مسیر تهیه ی نوشته و تحلیلی رسا و زیبا، مربوط به خود آنان خواهد بود!
از متن کتاب راز و رمز نویسندگی:
مولفه های یک مقاله خوب: با آنکه از نظر واقعی، هر نوشته وحدتی تردید نابردار داشته و نمی توانش در عین واقع به چند بخش مستقل و مجزا تقسیم کرد، ولی از آنجا که در موطن عقلی این کار ممکن و میسر می باشد، می توان گفت که مولفه های وجودی یک نوشته عبارتند از:
۱- موضوعی مشخص و ضروری، آنهم از آندست که حداقل یکی از ابعاد وجودی بشر ضرورت و نیاز طرح آنرا تایید نماید؛ ورنه کار، تفننی خواهد بود!
۲- قالب کلامی، که عبارت از الفاظ، عبارات، جملات و …. می باشند و حکم پیکر و لباس معانی مورد نظر را دارند. چرا که در مقاله نویسی، در واقع کار، روی دلالتهای فکری صورت می گیرد و نه مصادیق و مدلولهای عینی، یعنی در تحلیل، موضوع و ماده ی مورد عمل پدیده های ذهنی (افکار، اندیشه ها، معانی ، تخیلات و….) می باشند. در این موارد انتخاب واژه ها، نیز ترکیب و تالیف ابداعی جمله ها و عبارت ها مطرح می باشند که از یکسو با عاطفه نویسنده در پیوند و ارتباطند و از دیگر سوی، با تجارب و احساس زیباپسندانه و قدرت هنری او در زمینه ی بیان.
۳- شیوه ی پرداخت و ارائه، که به عبارتی: طرح و طریقه ی حرکت و هجرت ذهنی مخاطب را شکل می بخشد. این امر، در واقع همان شیوه ی طراحی مقاله است که نویسنده، با در نظر گرفتن وحدت جمعی نوشته ی خود، آنرا نخست به سه بخش "مقدمه، متن و نتیجه" و سپس هر کدام را به فراخور حجم نوشته به چند بند مرتبط مرتب تفکیک نابردار طراحی می کند …اگر می خواهید اصول و فنون نوسندگی را به طور حرفه ای بیاموزید مطالعه کتاب راز و رمز نویسندگی، لازم و ضروری است.