ایرج نبی پور در کتاب ابرروندهای پزشکی از سرعت رشد فزاینده فناوری و صنعت در جامعه سخن به میان میآورد. واژهی ابرروند، توسط جان نیسبت در سال 1982 میلادی با انتشار کتاب ابرروند ابداع گردید.
کتاب جان نیسبت در 57 کشور انتشار یافت و رتبهی پرفروش را به خود اختصاص داد. در این کتاب، او چشماندازی از هزاره براساس 10 ابرروند به تصویر کشید. با توجه به نظرات انقلابی وی، شیوهی تحلیل روند در بخش صنعت، کسب و کار و مقولات آینده پژوهی، جایگاهی رفیع یافت.
ابرروندها از لحاظ ماهیت، به گونهای فضای کسب و کار جامعه را تغییر میدهند که اثرات آنها نه در سالها، بلکه چندین دهه پا برجا میماند. از سوی دیگر، اثر این ابرروندها بر هر فرد جامعهی انسانی خواهد بود و فرصتها و تهدیدات ویژهی خود را بر فضای کسب و کار و جوامع انسانی فرود میآورند. از این رو، نگرش به ابرروندها در هر فعالیت آینده پژوهی و تدوین سیاستهای کلان اجباری میباشد.
آینده پژوهان بر این باورند که پزشکی به آن گونهای که میشناسیم و میراث چند هزاره تلاش بشر بوده، در آیندهای نزدیک رنگ خواهد باخت و از سیمای واکنشی نسبت به بیماری و درمان آن (پس از آشکاری نشانگان)، به چهرهای کنشگر مبدل میشود که میتواند با دستاوردهایی که در زمینه پزشکی سیستمی و فناوریهای همگرا به دست آورده است به شناخت بیماریها در پیش از ظهور آنها (پیش بینی) و سپس پیشگیری اقدام نماید که این اقدامات پیشگیرانه و درمانی، ویژه هر فرد (پزشکی فرد گرایانه) بوده و بر پایهی ساختار ژنومیک، پروتئومیک و… وی استوار است.