طراحی کتاب پزشکی دریایی نوشته ایرج نبی پور به گونهای است که بتواند هم چون کتابچهای دستی در شرایط اورژانس مورد استفاده پزشکان و گروههای پزشکی باشد و در ضمن اطلاعات پایه در زمینه علوم دریایی وابسته به سلامت و بیولوژی دریا را نیز در اختیار خواننده قرار دهد.
ازاین رو، مباحث مربوط به بیماریها و پزشکی غواصّی در حد نیمه تخصصی ارائه شدهاند ولی باید اذهان نمود که مبحث پزشکی غواصّی بسیار تخصصی است و این نوشتار تنها در حدّ آشنایی پزشکان و رفع شرایط اورژانس در هنگام برخورد با غواصّ آسیب دیده مؤثر است؛ امّا از آن جا که شرایط این گروه بسیار بحرانی است، جداول اتاق فشار برای درمان بیماری برداشت فشار به صورت تخصصیتر ارائه شدهاند.
از آن جا که پزشکان تاره به کار ممکن است آشنایی با زیستمندان دریایی نداشته باشند و در گفتمان با بیماران و مصدومین دریایی دچار مشکل شوند، اطلس رنگی این جانوران نیز به نوشتار افزوده شده است. با تمام این موارد، هنوز باید در نظر داشت که گستره پزشکی دریایی نه تنها در ایران بلکه در جهان نیز ناشناخته بوده و همچون نوزادی میباشد که در دامان علوم زیستی رو به تکامل است. چنین است که هنوز هم در سطح جهان به کتاب جامع تخصّصی پزشکی دریایی بر نمیخوریم و امید است بتوان با دریافت بازخوردهای عزیزان و رهنمودهای پژوهشگران علوم پایه و بالینی از سراسر کشور، به تدوین کتاب جامع پزشکی دریایی به زبان انگلیسی نیز اقدام نمود.