کتاب آموزش ساخت ربات ساده به قلم احمد رستمی ساخت ربات ساده و ابتدایی را گامبهگام و به صورت مصور آموزش میدهد.
بعضیها فکر میکنند که ربات یک آدم آهنی است که کارهای انسان را انجام میدهد. بعضیها آن را یک موجود دور از از ذهن و بزرگ میبینند و بعضی آن را یک موجود عظیم عجیب و غریب میبینند. اما نه ! یک ربات فقط یک میتواند یک وسیله متحرک باشد که قابل برنامهریزی و انجام کارهای خاص (هر چند کوچک) باشد.
حتی در دانشگاه نیز تا وارد ساخت ربات نشویید فکر میکنید کار بسیار شاقی است و نیاز به تخصص بالایی دارد. اما اینطور نیست. بسیار از آن چه فکر میکنند راحتتر است، اگر یک تیم تشکیل دهید و هرکس در رشته خاص خود تخصص داشته باشد با مقداری مطالعه و تحقیق به آسانی میتوان ربات ساخت.
در بخشی از آموزش ساخت ربات ساده میخوانیم:
برای زیباتر شدن مدار و اطلاع از روند جریانی مدار از نمایش دهندهها استفاده میشود. دو نوع رایج نمایش دهندهها استفاده از (liquid crystal display LCD) و نیز برای نمایش اعداد استفاده از لامپهای seg. 7 میباشد. LCD نوع پیشرفته لامپهای seg. 7 میباشد که علاوه بر اعداد میتواند حروف و کاراکترها را نیز نشان دهد. اما برنامهنویسی و ارسال داده بر آن مقداری مشکل است. از LCD در نمایشگرهای رادیو ضبطها و وسایل الکترونیکی استفاده میشود.
پورت ورودی (خروجی) LCD هشت بیتی است و برای ارسال فرمان و داده (کاراکتر) استفاده میشود. نوع دیگر نمایش بر روی لامپهای 7 قسمتی (segment. 7) است. پس از ارسال داده از میکروکنترلر، یک درایور به نام 7447 برای تبدیل عدد دودویی به عدد 7 قسمتی بر سر راه مدار قرار میگیرد و سپس لامپ استفاده میشود. کار کردن با این نوع نمایشگر راحتتر از کار کردن با LCD است. در بستن پایههای هم LCD و هم seg. 7 باید دقت کرد.
IC 7447 یک آی سی 16 پایه است که یک عدد 4 بیتی (حداکثر و حداقل عدد صفر) را گرفته و به 7 لامپ a و b و c و d و e و f و g تبدیل میکند. لامپهای 7 قسمتی نیز دو نوع آند مشترک و کاتد مشترک دارند که در این نوعها بین مشترک (بین 3 از بالا و بین 3 از پایین) به آند یا کاتد وصل میشوند. در این نوع لامپها از LEDهای مخصوص استفاده میشود که از حدود 2 ولت به بالا روشن میشوند.