کتاب آموزش و راهنمای کار با وردپرس به قلم رضا توکلی ضمن آموزش طراحی سایت با استفاده از wordpress به با بیان نکات مهمی در این ضمینه میپردازد.
وردپرس (Wordpress)، یک سیستم سایت ساز و پکیج راه انداز وبسایت و وبلاگ (از هر نوع و هر مدل است) که به صورت رایگان شما میتوانید آن را از طریق وبسایت رسمی وردپرس (فارسی یا انگلیسی) دانلود کرده و بر روی فضای اینترنتی خود نصب کنید و سپس وبسایت خود را به طور کامل با جزئیات و امکانات متفاوت و طرح دلخواه بر روی آن راهاندازی کرده و مطالب و بخشهای مختلف سایت را خودتان مدیریت کنید.
به طور کلی وردپرس یک نرم افزار تحت وب متن باز (open source) میباشد که در دستهی سیستمهای مدیریت محتوا یا همان CMSها که مخفف (Content Management System) میباشند، قرار میگیرد. از آنجا که سیستم وردپرس رایگان است، هر کاربری میتواند فایلهای مربوطهی آن را دانلود کرده و مورد استفاده قرار دهد. البته بدیهی است که وردپرس بخشی از نیازهای کاربران را برآورده میکند اما برای شخصیسازی و برآورده ساختن سایر نیازها، به متخصصینی نیاز است که تغییرات لازم را ایجاد کرده و یا سایر امکانات و ابزار مورد نیاز کاربران را فراهم نمایند.
در بخشی از کتاب آموزش و راهنمای کار با وردپرس میخوانیم:
دستهها منظور همان دستهبندی موضوعی سایت شما است. برای مثال اگر سایت شما یک وبسایت خبری باشد میتوانید دستهبندیهای اخبار سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و… را در وردپرس ایجاد کنید. و سپس در قسمت افزودن نوشته برای ارسال هر پست، یکی از این دستهبندیها را انتخاب کنید. البته انتخاب تعداد دستهبندیها دست شما است و میتوانید هر مطلب را در چندین دسته مختلف ثبت کنید.
در قسمت اول صفحه دستهها میتوانید دسته جدید را تعریف کنید. این دستههای موضوعی باید تعدادشان کم و در اصل متناسب با موضوع فعالیت شما باشد. برای مثال یک مجله خبری باید دستههایی مانند اخبار، هنر و فرهنگ، ورزش و… را ایجاد کند. بعد از نام دسته «نامک» قرار دارد که باید به صورت انگلیسی نام دسته را برای URL آن بنویسید. مشکلی برای فارسی وارد کردن آن وجود ندارد اما بهتر است برای ساختاردهی و زیبایی از زبان لاتین استفاده شود. قسمت مهم بعد انتخاب دسته اصلی و یا «مادر دسته» است...