کتاب برنامهنویسی مقدماتی - ویژوال بیسیک به قلم منصور ولی نژاد ضمن معرفی مفاهیم اساسی درباره الگوریتم و فلوچارت، نحوهی ایجاد یک برنامهی کاربردی را به صورت کامل، گامبهگام و مصور آموزش میدهد.
ویژوال بیسیک (Visual Basic) توسعه یافته زبان برنامهنویسی بیسیک میباشد. بیسیک توسط پروفسور جان کمنسی و توماس کرتز از کالج دارتموث از اواسط دهه ۱۹۶۰ برای نوشتن برنامههای ساده ایجاد شد.
ویژوال بیسیک از نسخه ۶ به بعد بر پایه چارچوب داتنت (NET.) ارائه شد. اگر چه با ظهور ویژوال بیسیک دات نت اکثر برنامهنویسان ویژوال بیسیک ۶ به آن گرویدند، ولی نسخه ۶ همچنان طرفداران ویژهی خود را جهان دارد که تاکنون در بین کلی از زبانهای برنامهنویسی یک مورد خاص به حساب میآید و برنامهنویسی در ویژوال بیسیک به صورت برنامهنویسی رویدادمحور و برنامهنویسی شیءگرا میباشد.
در برنامهنویسی تجاری، ویژوال بیسیک جز محبوبترینها است. بنا به آماری که در سال ۲۰۰۸ منتشر شد، ۵۶٪ از برنامههای تجاری با استفاده از این زبان تولید شدهاند.
در بخشی از کتاب برنامهنویسی مقدماتی - ویژوال بیسیک میخوانیم:
آنچه که قبل از طراحی و ایجاد یک برنامه کاربردی لازم است بدانید اجزای تشکیل دهنده یک برنامه است. در واقع اصلیترین جزء تشکیلدهنده یک برنامه کاربردی در ویژوال بیسیک، پروژه (Project) است که از اجزای کوچکتری نظیر فرمها، ماژول کد و ماژول کلاس تشکیل میشوند. فرمها در واقع همان پنجرهها هستند که در سیستم عامل ویندوز از اجزای اصلی یک برنامه به شمار میروند و اطلاعات مربوط به شکل ظاهری برنامه و کنترلهای موجود در آن را نگهداری میکنند.