کتاب جوجهکشی تألیف مهرداد نفیسی، مجید افشار و مهرداد ایرانى، از دروس گروه کشاورزی پایهی دهم دورهی دوم متوسطهی کاردانش است و به مباحثی از قبیل انتخاب تخممرغ مناسب، کاربرد ماشینهاى جوجهکشى، بهداشت در جوجهکشى و عملىات پس از جوجهکشى میپردازد.
در قسمتی از کتاب جوجهکشی میخوانیم:
بدون تردید رعایت بهداشت برای پیشگیری از وقوع آلودگی در تخممرغها و بروز بیماری در جوجههای یکروزه، بهتر از مقابله با آلودگیهای به وجود آمده و درمان موارد ابتلاست.
بروز آلودگی در یک واحد جوجهکشی موجب کاهش کمیت و کیفیت جوجه، اتلاف نیروی کار و ضررهای اقتصادی است. امروزه برای رعایت بهداشت، برنامههای متنوعی در واحدهای جوجهکشی به اجرا در میآید. کنترل عوامل آلودهکننده، برنامهی منظم نظافت واحد و مدیریت حذف مواد زائد از جمله این اقدامات است. هدف از کلیهی این تلاشها باید حداکثر تولید با بهترین کیفیت و حداقل هزینه باشد.