کتاب سلامت روان و بیماریهای جسمی مزمن تألیف فدراسیون جهانی سلامت روان، به بررسی ارتباط بین بهداشت روح و روان با انواع بیماریها میپردازد.
سازمان بهداشت جهانی، سلامتی را صحت کامل فیزیکی، روانی و اجتماعی تعریف میکند و فقط نبودن بیماری یا ناتوانی به تنهایی سلامت تلقی نمیشود. بنابراین سلامت روان به رغم تفاوت در تعاریف بین فرهنگها و نژادهای مختلف، به عنوان بخشی تفکیکناپذیر از سلامت در افراد و جوامع محسوب میگردد.
حدود نیمی از اختلالات روانی قبل از سن 14 سالگی شروع میشوند و از سوی بیماران مبتلا به اختلالات روانی بیشتر از سایرین به بیماریهای جسمی، واگیر و غیر واگیر مبتلا میشوند و بیشتر مستعد آسیب هستند، لذا به نظر میرسد تغییرات جمعیتشناختی و اجتماعی - اقتصادی ضرورت تغییر استراتری بهداشت روان را در کشور ایجاب نموده است.
در بخشی از کتاب سلامت روان و بیماریهای جسمی مزمن میخوانیم:
اگر با عوارض دیابت مثل آسیب عصب مواجه هستید، یا اگر با مطلوب نگه داشتن سطح قند خون خود مشکل دارید، شاید احساس کنید که دارید کنترل دیابت خود را از دست میدهید. حتی تنش بین شما و پزشکتان ممکن است باعث شود احساس یأس و ناراحتی کنید.
افسردگی، درست مثل انکار، میتواند شما را وارد چرخه باطل کند و مانع شود که شما از دیابت خود به خوبی مراقبت کنید. اگر افسرده باشید و انرژی نداشته باشید، انجام تکالیفی مثل تست منظم قندخون از نظر شما بسیار مشکل خواهد بود. اگر خیلی مضطرب باشید نمیتوانید درست فکر کنید و ادامه یک رژیم غذایی خوب دشوار خواهد بود. شاید اصلاً تمایلی به خوردن نداشته باشید، البته این روی سطح قند خونتان تأثیر میگذارد.