فائزه محمودی در کتاب بیماری آلزایمر از دیدگاه ژنتیک، علتهای مختلف بیماری آلزایمر را بررسی میکند، بخصوص از دیدگاه علم ژنتیک که یکی از علوم حیاتی تاریخ بشر به شمار میرود.
شاید تاکنون بارها برای شما این سوال پیش آمده باشد که چرا برخی افراد با گذشت زمان دچار بیماری آلزایمر میشوند. ببیماری آلزایمر یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که به تدریج تواناییهای ذهنی بیمار را از بین میبرد.
در بخشی از کتاب بیماری آلزایمر از دیدگاه ژنتیک میخوانیم:
مطالعهای در سال ۲۰۰۴ نشان داد که رسوب پلاکهای آمیلوئید به خوبی هماهنگ با از دست دادن نورون نمیباشد. این مشاهده فرضیهی تاو را پشتیبانی میکند، در این ایده اختلالات پروتئین تاو بیماری را شروع مینماید. در این مدل، تاو هیپر فسفریله شده شروع به جفت شدن با دیگر رشتههای تاو مینماید. سرانجام، آنها کلافههای مارپیچی شکل نوروفیبریلار را در داخل اجسام سلول عصبی تشکیل میدهند. وقتی که این اتفاق میافتد، میکروتوبولها از هم گسیخته میشوند، و سیستم انتقال نورون را در هم پاشیده و از بین میبرند. این امر ممکن است به اولین اختلالات در ارتباط بیوشیمیایی بین نورونها منجر شده و بعد از آن به مرگ سلول بیانجامد.
فرضیهی دیگری اظهار میکند که این بیماری ممکن است با خرابی و آسیب میلین مربوط به سن در مغز ایجاد شود. دمیلینه شدن به اختلالات انتقال اکسونی و از دست رفتن نورونها منجر میشود. آهن آزاد شده در طول خرابی میلین فرض میشود که آسیب بیشتری را ایجاد نماید. فرایندهای تعمیر میلین هموستاتیک در پیشرفت رسوبات پروتئینی از قبیل آمیلوئید بتا و تاو دخیل میباشد.