کتاب کتاب ساختار عالم نوشتهی طهمورث کارگر، دارای ماهیت علمی و عرفانی است که دیدگاه جدیدی را در ارتباط با خلقت عالم بیان میکند.
همیشه برای انسان این پرسشها مطرح بود که: خالق هستی کیست و هدف او از خلق عالم چه بوده است؟ ماهیت خالق هستی چیست؟ قانون و ساختار حاکم بر عالم ماده، چگونه است؟خلق عالم ماده به چه صورت شکل گرفته است و عاقبت کار او چه خواهد شد؟ ارتباط عالم ماده با سایر عالمها، بر چه اساسی شکل گرفته است؟ مواردی مانند سرنوشت و پیشگوئی صحت دارد یا خیر؟ برای رسیدن به یک پاسخ منطقی، ایدئولوژی و ادیان مختلف ابداع گردید، ولی در اکثر موارد ایدئولوژیهای فوق، پس از یک دوره رشد و بالندگی، مواجه با رکود میگردید؛ زیرا با توسعۀ پرسشگری در مردم موارد جدیدی مطرح میشد که ایدئولوژیهای فوق، قادر به پاسخگوئی نبودند و یا پاسخی که میدادند ناقض حقایق علمی بنظر میرسید.
به هر حال بنظر میرسد که ضرورت دارد به سوالات فوق به شکلی منطقیتر و به دور از هر نوع تعصب، پاسخ داده شود. البته در طول تاریخ اشخاصی بودند که از مسیر علم و دانش وارد وادی عرفان شدند؛ این بزرگان پس از شناخت ساختار عالم، حقایق را در قالب کتب شعر و یا کتب رمز بیان نمودند تا چراغ راه مشتاقان کسب حقیقت قرار گیرد. برای به نتیجه رساندن زحمات این بزرگان؛ باید صراحت در کلام داشت؛ و مباحث را با هم مرتبط نمود؛ این رسالتی است که ما پی میگیریم.