کتاب نوبوتها و نانو بوت نوشتهی افشین رشید، به شکل قابل درک و تاثیرگذار به مطالب کاربردی و مهم نوبوتها و نانو بوت میپردازد.
در ستایش علم الکترونیک همین بس که کاربردیترین علوم در جوامع میباشد و از یاد نبریم نانو میکرو الکترونیک برترین گرایش علوم الکترونیک و کلید دستیابی به یک فناوری برتر در نیمهی سده پیش رو است. شاید باور کردنی نباشد اما تغییر در حجم و بازطراحی مدارهای الکترونیکی و مخابراتی بر پایه علوم نانو الکترونیک میتواند تا چند برابر کارایی و قدرت این عناصر الکترونیکی افزایش دهد.
در بخشی از کتاب نوبوتها و نانو بوت میخوانیم:
نوبوتها (ریز نانو رباتهای پزشکی) ماشینهای کوچکی هستند در مقیاس (ذره نانو) که برای انجام عملیاتی خاص و بعضا تکرارشونده با دقت بسیار با طراحی شدهاند. با استفاده از دانش نانوتکنولوژی میتوان نانو رباتهایی طراحی کرد که در بدن انسان قرار میگیرند و نقش محافظ و درمانگر را ایفا میکنند. این ریز ماشینهای هوشمند قادرند چندین نسخه از خودشان تهیه کنند و جایگزین بافتهای فرسوده با آسیب دیده کنند. این فرایند را خود تکثیری مینامند. نانو رباتها دارای امکانات بالقوهای هستند که با اجتماع و قرارگیری به صورت کلونی قادرند به طور موشکافانه و دقیق از سیستم حفاظت کنند. در واقع با ساختاری اتمی یا مولکولی در یک فرایند قرار داده میشوند تا چرخهای را کامل کنند.