اشتراک در تلگراماشتراک در واتس‌اپموارد دیگر
عناوین مرتبط از کتابراه
معرفی کتاب
دسته علوم پایه، ۲۲۵صفحه، فرمت PDF، زبان فارسی، ۵.۳ مگابایت، ۲۴۸۰ بازدید

کتاب فیزیک جهان ما نوشته‌ی رضا علی خواه، تاریخ فیزیک و مفاهیم آن را از آغاز یعنی از دوران یونان باستان تا امروز به تصویر می‏‌کشد و نظریه‏‌ها و مفاهیمی را که در این دوره‏‌ی 2000 ساله توسط دانشمندانی از ارسطو گرفته تا نیوتون و آینیشتین کشف و مطرح شده‌‏اند مرور می‌‏کند.

در این کتاب ابتدا به قوانین طبیعت و ماهیت آن‌‏ها پرداخته شده است و در ادامه فیزیک کلاسیک، نظریه نسبیت، مکانیک کوانتوم، مدل استاندارد فیزیک ذرات و در نهایت نظریه مهبانگ ارائه می‏‌شود. فیزیک کلاسیک همانی است که ما در زندگی روزمره مدام با آن سر و کار داریم. از پرتاب یک سنگ تا ترمز کردن یک ماشین همه و همه به این شاخه مربوط می‏‌شوند.

نظریه نسبیت آینیشتین مکمل فیزیک نیوتونی است و زمانی به میدان می‏‌آید که قوانین نیوتون تحت شرایطی خاص از جمله سرعت‏‌های بالا و گرانش‌‏های شدید قادر نباشند پدیده‌‏ها را توضیح دهند. همچنین فیزیک‏دانان، امروزه بسیاری از پدیده‌‏های کیهان‏‌شناسی نوین را با کمک معادلات مربوط به این نظریه توضیح می‏‌دهند.

مکانیک کوانتوم با دنیای ریز ذرات زیر اتمی کار دارد و قوانین عجیب و غریب و رفتار دور از انتظار آن‌‏ها را بر پایه‏‌ی احتمالات بیان می‏‌کند. اتفاقات دنیای کوانتوم به قدری نامعقول و غیرمنطقی است که بسیاری از دانشمندان متخصص در این حوزه از همان زمان شکل‏‌گیری این نظریه تا به حال در درک ماهیت ذرات ماده مشکل داشتند و هر یک به نحوی اعتراض خود را بیان نموده‌‏اند.

مدل استاندارد ذرات زیر اتمی نیز نظریه‌‏ای بر آمده از کوانتوم است که با کمک شتاب‏‌دهنده‏‌های غول‏ پیکر، انواع گوناگون ذرات بنیادی ماده و ویژگی‏‌های متنوع آن‏‌ها را دسته‌‏بندی و مطالعه می‏‌کند. فصل آخر این کتاب به بحث درباره‌ی چگونگی تولد کیهان و انبساط آن تحت عنوان مهبانگ و نظریه‌‏ای به نام تورم می‏‌پردازد و نحوه‏‌ی آغاز جهان را در 13/7 میلیارد سال پیش بررسی می‌‏کند.

در بخشی از کتاب فیزیک جهان ما می‌خوانیم:

اکثر محققان و مورخان آغازگاه فلسفه و علم را منطقهی یونیه می‌دانند. این منطقه‌ی ساحلی زمانی در گذشته پذیرای انواع کشتی‌ها و گذرگاه و محل تلاقی فرهنگ‌های یونانی، بین النهرینی، مصری و لیدیایی بود. خود اهالی یونیه بسیار اهل سفر کردن و مردمی دارای استقلال فکری بودند. همین امر آنان را در معرض ایده‌های متفاوت و اندیشه‌های گوناگون قرار می‌داد و می‌توانستند بدون آن که به اسطوره‌ها متوسل شوند، سؤالات و نظرات فلسفی خود درباره ماهیت جهانی هستی را به صورت واقع بینانه مطرح کنند. شرایط فرهنگی و فکری حاکم بر یونیه زمینه‌ی مناسبی فراهم کرده بود تا برای اولین بار اندیشمندانی از این منطقه سربرآورند و دریابند که جهان دارای نظمی درونی است.

ادامه...
کتاب‌های مرتبط
بیشتر
از فیزیک تا عمل
آرش محمدی بلبان آباد
نظرات
برای ثبت نظر ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.
Erfan Khani
۱۴۰۲/۱/۲۷
عالی بود
مجید صفری
۱۴۰۱/۱۰/۲۴
سلام.من عاشق مطالعه ام واینجا مثل کتاب خونه شخصی خودمون هستش که هروقت نیازش داریم در دست رسه وتنوع کتابها هم خوبه،با تشکر
کتاب سبز را دوست دارید؟
لطفا امتیاز و نظر خود را ثبت کنید!
ثبت امتیاز و نظر
کتاب سبز در شبکه‌های اجتماعی
کانال تلگرام