کتاب مطالعه موفق با تمرکز به روشهای بهبود تمرکز در هنگام مطالعه و حضور در کلاس میپردازد. مطالعهی این اثر و عمل به نکات آن سبب تمرکز، آرامش، شادمانی و موفقیت خواهد شد.
احتمالاً بارها فهمیدهاید که پس از مدتی مطالعه، چشمانتان روی کلمات و خطوط میدود بدون آنکه حواستان به آن باشد و همین طور شاید چند خط و یا صفحه را بخوانید و ناگهان متوجه شوید حرکت چشمانتان صرفاً از روی غریزه و عادت بوده است، فوراً به عقب بازمیگردید و شروع به خواندن دوباره میکنید، اما کمی بعدتر دوباره مشکل تکرار میشود. این را بدانید که که این فقط مشکل و مسئلهی شما نیست و همهی افرادی که به نوعی با مطالعه و کتاب سروکار دارند از این موضوع در رنج هستند.
در بخشی از کتاب مطالعه موفق با تمرکز میخوانیم:
بسیاری از شما در مواردی که نمیتوانید تمرکز حواس عالی داشته باشید، میگویید: "من ذاتاً آدم حواس پرتی هستم". همین ذهنیت نادرست باعث میشود که نتوانید از چنین تمرکزی برخوردار گردید.
تمرکز حواس به هیچ وجه ذاتی نیست. ما ژن مشخصی برای تمرکز در مغز نداریم و هیچ یک از ما با تمرکز مادرزاد به دنیا نیامدهایم. اگرچه برخی از والدین، رفتار نوزاد خود را هنگامی که محکم شیشهی شیر را در دست گرفته، به آن نگاه میکند و شیر را میمکد، تمرکز حواس تلقی میکنند و میپندارند که کودکشان از تمرکز ذاتی برخوردار است. رفتار کودک صرفاً پاسخی بازتابی به محرک که شیشهی شیر یا سینهی مادر است، میباشد و هیچ نوع تفکری در آن صورت نمیگیرد چرا که هنوز مراکز عالی مغز، کنترل رفتار کودک را به دست نگرفتهاند و بنابراین تعبیر رفتار کودک به تمرکز حواس کاملاً بیاساس است.
آنچه مسلم است استعداد بالقوهی تمرکز حواس در مکان وجود دارد و مانند هر استعداد دیگر میتوان آن را در خود رشد داد و پروراند. شما به راحتی میتوانید این خصلت همگانی را در خود تربیت کنید و به عالیترین مراتب خویش برسانید.