میتوان گفت که امروزه CSS طراحی صفحات وب را در جهان متحول کرده است. این فناوری به طراحان وب کمک میکند که طراحیهای خود را با بالاترین کیفیت و کاربرپسندترین شکل ارائه کنند. پیش از این، انجام این کار تنها با فایلهای سنگین گرافیکی قابل انجام بود.
به جرات میتوان گفت که اگر شما بدانید که با CSS چه کارهایی میتوانید بکنید، قطعا از آن استفاده خواهید نمود. امروزه اکثر قریب به اتفاق سایتهای حرفهای از CSS بهره میبرند. بنابراین برای یک طراح صفحات وب یادگیری این زبان بسیار مهم خواهد بود.
بسیاری از طراحان وب در زمینهای که در آن به فعالیت مشغول هستند (یعنی طراحی) از اطلاعات ریشهای و پایهای برخوردار نیستند. اکثر آنها با خواندن یک کتاب در مورد HTML و یا JavaScript چیزهایی در مورد این زبانها میدانند. همچنین بسیاری از آنها به نرمافزارهایی مانند Photoshop و Flash مسلط هستند. اما تعداد بسیار کمی هستند که تحصیلات دانشگاهی در این زمینهها دارند. اما CSS برای هر دو گروه (چه آنهایی که تجربی و یا با خواندن یک کتاب طراحی را بلدند و چه آنهایی که به طور پایهای به این زبانها مسلط هستند) مفید و شاید لازم است.
اما به راستی با CSS چه کاری میشود کرد؟ به طور خلاصه میتوان گفت مهمترین کار آن، راحتکردن شما از یک سری کد است که علاوه بر خستهکردن شما، باعث پایینآمدن سرعت لود صفحات شما میشوند. CSS دست طراحان را به قدری باز گذاشته است که قطعا کسی با بهرهگیری از CSS تمایلی به استفاده از جداول نخواهد داشت. CSS زمانی کاربرد خود را نشان میدهد که شما صفحهای با حجم نسبتا زیادی از متن و عکس دارید (مانند یک وبلاگ) و نیاز است که صفحه زود لود شود. اگر شما از جداول استفاده کنید، بیننده باید منتظر شود تا زمانی که کل جدول لود شده و به نمایش درآید. اما با استفاده از CSS، هرچقدر اطلاعات لود شده باشد، در همان لحظه بر روی مانیتور بیننده درج خواهد شد.
اما چرا CSS مانع از خستگی شما در کدنویسی میشود؟ شما با CSS میتوانید ویژگیهای یک بخش را فقط یکبار تعریف کنید و دیگر مجبور نباشید این کار را تکرار کنید. مثلا شما دوست دارید که متون داخل کادری که در همهی صفحات سایتتان وجود دارد، به رنگ قرمز باشد. برای این کار بدون CSS شما لازم است هربار تگ font را نوشته و ویژگی color را ذکر کنید. اما با CSS آنطور که بعدا خواهید آموخت، تنها لازم است یکبار این کار را انجام دهید.
اما بهتر است بیشتر شما را هیجانزده و مشتاق نکنم و به سراغ شروع داستانی با نام آموزش CSS بروم. یادگیری CSS همانند HTML است؛ اما باید بدانید که برای یادگیری CSS لازم است که شما HTML را بلد باشید. اگر به زبان HTML مسلط هستید با من برای یادگیری CSS همراه باشید.