کتاب طراحی صفحات وب با نرم افزار notepad به قلم رحیم مقدم به معرفی و آموزش نکات مهمی از جمله نحوهی کار با نرم افزار، معرفی انواع تگ و نحوهی افزودن صوت و تصویر به وبسایت میپردازد.
زبان HTML پایه و اساس طراحی صفحات وب میباشد. عبارت HTML مخفف Hyper-Text Markup Language و به معنای "زبان علامت گذاری فرا متنی" است. این زبان، زبان استاندارد طراحی صفحات وب است که از آن طریق میتوان وب سایتهایی کاملا استاتیک طراحی کرد. سایتهای داینامیکی هم که با سایر زبانها من جمله PHP، C Sharp و … طراحی میشوند در نهایت خروجی کدهای سمت سرور آنها تگهای اچ تیام ال را به مرورگر کاربران ارسال خواهند کرد.
اچ تیام ال یک زبان نشانهگذاری است به این معنی که بخشهای مختلف توسط اجزایی به نام Tag از هم جدا شده که هر کدام دارای کاربرد مخصوص به خود هستند. این تگها به مرورگر اعلام میکنند که هر بخش از صفحه چه نوع عنصری است و باید به چه صورت در معرض دید کاربران قرار گیرند.
تیم تولید محتوای آموزشی سعی نموده تا در این سری از آموزشهای مقدماتی طراحی سایت، زبان اچ تیام ال را به زبانی ساده و به صورت کاملا قابل فهم آموزش دهد تا علاقمندان بتوانند پس از پایان آموزش HTML، با استفاده از تگهایی من جمله Header، H1، Map، Div، Paragraph، Break و همچنین متاتگهایی از قبیل title، description، keyword، head و … سایتی همراه با عناصری از قبیل متن، عکس، تیتر، جدول و… طراحی نمایند که در عین حال از دید موتورهای جستجویی همچون گوگل، بینگ، یاهو و … بهینه باشند.
در بخشی از کتاب طراحی صفحات وب با نرم افزار notepad میخوانیم:
فرمتهای صوتی در وب
استفاده از فایلهای صوتی در صفحات وب غالبا با دو هدف زیر صورت میگیرد.
اول: افزایش جذابیت در وبسایت با اضافه کردن یک فایل صوتی مانند یک قطعه موسیقی به صفحات
دوم: ایجاد امکان پخش یک فایل صوتی در صفحه وب برای اطلاع رسانی به مخاطبین مانند پخش زنده شبکههای رادیویی در هر دو مورد فوق تنها امکان استفاده از فرمتهای خاص وجود دارد، فرمتهایی که ضمن حفظ کیفیت پخش صدا، حجم فایل را تا حد امکان پایین بیاورند تا بارگذاری صفحه یا آماده شدن قطعه صوتی برای پخش به زمان زیادی نیاز نداشته باشد. برخی از وب سایتها ترجیح میدهند به جای این که امکان دانلود فایل صوتی را برای کاربران فراهم بیاورند شرایطی را ایجاد کنند تا قطعه صوتی از طریق مرورگر برای مخاطبین وب سایت پخش شود، در مواردی مانند پخش زنده شبکههای رادیویی این تنها راه حل ممکن است اما به عنوان نمونه در مورد پخش یک قطعه موسیقی، با استفاده از این روش میتوان از کپی شدن فایل بر روی رایانه مرورگر به دلایلی مانند حق تکثیر جلوگیری نمود.
در میان فرمتهایی که برای پخش صدا در صفحات وب مورد استفاده قرار میگیرند، موارد زیر کاربرد گستردهتری دارند:
1am - aif - al. و Wav - mp3 - Wma - mid - ia
افزودن صوت به صفحه
برای اضافه کردن صدا به صفحه وب روشهای متعددی وجود دارد اما متأسفانه همه مرورگرها از آنها پشتیبانی نمیکنند لذا تنها به ذکر مواردی میپردازیم که توسط اغلب مرورگرها قابل اجرا هستند....