مروری جامع بر میکروبیولوژی عمومی بر اساس کتاب میکروبیولوژی عمومی دکتر محبوبه میر حسینی - انتشارات پیام نور
میکروبشناسی یا میکروبیولوژی دانشی است که دربارهٔ شکل، ترکیب، خواص و بیماریزایی ریزسازوارهها (میکروارگانیسمها) یا جانداران بسیار ریز بحث و گفتگو میکند. جاندارانی که در میکروبیولوژی بیشتر بررسی میشوند شامل پروکاریوتها (باکتریها)، ویروسها، و یوکاریوتهایی مانند قارچ و تک سلولیها یا پروتوزوئرها میباشد. پروکاریوتها ریزسازوارههایی هستند که دیانآ آنها بطور فیزیکی از سیتوپلاسم جدا نشده است.