کتاب حلال و حرام در کلام الله به قلم شهروز حسنی روشی نوینی را برای پردازش مفهومی به کلمات خداوند در قرآن کریم معرفی می کند.
به این ترتیب که با محور قرار دادن یک کلمه خاص تمام آیاتی که آن کلمه و مشتقاتش به نحوی در آن به کار رفته است را لیست میکند و خواننده پس از مطالعه این آیات با این روش به ذهنیتی از مفهوم آن کلمه خاص میرسد که بسیار نزدیک به معنای واقعی آن در کلام الله است انشاالله زمینه ای لازم برای قرآن مجسم شدن جامعه فراهم شود.
در بخشی از کتاب حلال و حرام در کلام الله میخوانید:
کسانی که ربا میخورند، (در قیامت) برنمیخیزند مگر مانند کسی که بر اثر تماس شیطان، دیوانه شده (و نمیتواند تعادل خود را حفظ کند، گاهی زمین میخورد گاهی به پا میخیزد). این، به خاطر آن است که گفتند: داد و ستد هم مانند ربا است (و تفاوتی میان آن دو نیست.) در حالی که خدا بیع را حلال کرده، و ربا را حرام! (زیرا فرق میان این دو، بسیار است) و اگر کسی اندرز الهی به او رسد، و (از رباخواری) خودداری کند، سودهایی که در سابق (قبل از نزول حکم تحریم) به دست آورده، مال اوست، (و این حکم، گذشته را شامل نمیگردد،) و کار او به خدا واگذار میشود، (و گذشته او را خواهد بخشید) اما کسانی که بازگردند (و بار دیگر مرتکب این گناه شوند)، اهل آتشند، و همیشه در آن میمانند.