کتاب هک اخلاقی، اصطلاحات و تهدیدات به قلم حامد مقدسی پور نوشته شده است.
امروزه امنیت یکی از اصلیترین فاکتورهای یک سازمان مطمئن و قابل اعتماد است و سازمانی موفق است که بتواند به درستی از داراییهای اطلاعاتی خودش محافظت کند. امنیت اصلا یک موضوع ساده نیست و برای پیاده سازی آن نیز دشواریهای زیادی وجود دارد، با توجه به پیشرفت همه روزه فناوریها و متنوع شدن تکنیکهای هک و عوض شدن مستمر این تکنیکها و همچنین پیدا شدن حفرههای امنیتی فراوان در نرم افزارهای مختلف، فرآیند امنیت بسیار بسیار پیچیدهتر هم شده است. یک هکر یا یک کرکر در واقع شخصی است که میتواند با دور زدن مکانیزمهای امنیتی که ما پیاده سازی کردهایم به کامپیوتر ما دسترسی پیدا کند و اطلاعات ما را که بعضا محرمانه نیز هستند در اختیار بگیرد.
هک قانونمند یا هک اخلاقی در واقع شامل استفاده از ابزارها، حقه ها و تکنیکهایی است که توسط آنها نقاط آسیب پذیر شبکه یا نرمافزار یا سیستم اطلاعاتی خودمان را پیدا میکنیم و از این طریق بعد از شناسایی این نقاط آسیبپذیر آنها را پوشش میدهیم تا کسی نتواند از آنها در جهت عکس منافع سازمان سوء استفاده کند.
Ethical Hacking یا همان هک اخلاقی به پروسهای اشاره دارد که در طی آن شخص اجازه رسمی و قانونی برای تشخیص آسیب پذیریهای موجود در یک سیستم، شبکه و یا یک سازمان را دارد و از این طریق متعهد میشود که راههای نفوذ به سیستم را کشف کند و اقدامات متقابل برای رفع این آسیب پذیریها را انجام دهد تا سازمان در مسیری ایمن قرار گیرد.
در کتاب هک اخلاقی و اصطلاحات و تهدیدات مباحث زیر مطرح میشود:
1- معرفی هک اخلاقی
2- آشنای با مفاهیم و اصطلاحات هک و نفوذ
3- مراحل هک اخلاقی
4- مثلث امنیت اطلاعات
5- متدها و روشهای حمله
6- اصول و قوانین اساسی امنیت اطلاعات
7- تهدیدات