کتاب دانش فنی تخصصی نوشتهی صیاد نبوی، یاسر سپهر، سید نیما پورحسینی جورشری، سعید باباوند، خدیجه بختیاری، سمیه نسیما صفت و ماندانا منوچهری به آموزش و بررسی مواردی از قبیل تحلیل شرایط ویژه در عکاسی، مدیریت رنگ و هویت در گرافیک میپردازد.
در بخشی از کتاب دانش فنی تخصصی میخوانیم:
عکاسی به عنوان یک رسانهی وابسته به مکان نمیتواند خارج از مکان وجود داشته باشد. به عنوان مثال شما در اولین مواجهه با یک نقاشی از خود سوال نمیکنید کجاست؟ چرا که آگاه هستید که یک نقاشی میتواند برآمده از ذهن و تخیل نقاش باشد اما در اولین برخورد با یک عکس، نخستین سوالی که پیش میآید این است که عکس متعلق به چه مکانی است و کجاست؟ معمولا تصور اولیه بر این است آنچه که یک عکس را زیبا میسازد، وجود مکانی زیبا در عکس است. اما باید توجه داشت که اگرچه عکاسی در یک مکان زیبا و جذاب خوب است اما عکاسی را نباید تنها به ثبت مکانیکی زیباییهای موجود و منتقل کردن صرف آنها تقلیل داد، چه بسا کشف زیباییهای پنهان یک مکان که در نگاه اولیه عادی به نظر میرسد بسیار مهمتر باشد.
یکی از مهمترین هنرهای یک عکاس این است که آنچه را که از چشم همگان دور مانده و به خودی خود توجه را جلب نمیکند، کشف و ثبت و ارائه کند. عکاس با انتخابهایی که انجام میدهد اعم از انتخاب زاویه دید، زمان عکاسی و تنظیمات دوربین، عکس جذابی تولید میکند. تنها حضور در یک مکان زیبا و عکاسی از آن نمیتواند برای عکاسی کافی باشد. اما اینکه یک مکان قابلیت خوبی برای عکاسی دارد یا نه بسیار مهم است. پیدا کردن یک مکان عکاسی مناسب، نقش مهمی در عکاسی ایفا میکند. در اغلب مواقع عکاسان در موقعیتهای مختلف، زمان محدودی برای عکاسی دارند به همین دلیل باید با مکان عکاسی آشنایی داشته باشند. پیدا کردن مکان عکاسی باید در صورت امکان به صورت شخصی و توسط خود عکاس انجام شود. چرا که انجام این کار به عکاس کمک میکند تا ایدههای بهتری از موقعیت و زمینههای عکاسی بدست آورد. بعضی از عکاسان منظره، با این هدف که بهترین موقعیت را برای عکاسی پیدا کنند گاهی کیلومترها پیادهروی میکنند.