کتاب جزیره خانه اثر داینا مالوک با ترجمه و تدوین اسماعیل پورکاظم که به تضاویر مناسبی آراسته شده است، عواقب موضوع ازدواج اجباری را برای کودکان و نوجوانان فارسی زبان بازگو مینماید.
عواقب واداشتن به ازدواج اجباری در قصّهها:
خداوند انسانها را از زن و مرد آفرید که باعث آرامش خاطر همدیگر گردند لذا دستور داد که هم کفو همدیگر را به همسری برگزینند، تا بقاء نسل آنان تضمین گردد و با تربیت صحیح فرزندان به جامعهای سالم، پویا و اندیشمند دست یابند.
خداوند ازدواج را امری شایسته و مقدّس شمرده است لذا انتخاب زوج مناسب دارای شرایط و معیارهایی خواهد بود که بقای پیمان ازدواج را تضمین نماید.
انتخاب همسر از اختیارات انسانها است و معیارهایی که برای این منظور مد نظر قرار میگیرند، بر اساس سلایق و نوع تربیت افراد متفاوت میباشند.
به هر حال مخیّر گذاردن جوانان در انتخاب همسر از اهمیّت بسیاری در جوامع امروزین برخوردار میباشد درحالیکه همچنان بسیاری از ازدواجها در اجتماعات سنتی بر معیارهائی چون: قبیله، زبان، نژاد، دین و نظایر آنها و در جوامع متجدّد نیز بر معیارهای: میزان سواد، ثروت و جایگاه اجتماعی مبتنی است و کمتر به تفاهم فکری اندیشیده میشود.
در این گذر خانوادههایی هم هستند که فرزندانشان را اجباراً بر اساس معیارهای خودشان به ازدواج افراد منتخب خویش در میآورند که بسیار مذموم شمرده میشود.