کتاب ماجراهای فلوریان نوشتهی هنری بستون، با ترجمه و تدوین اسماعیل پورکاظم که به تصاویر متعدد و مناسبی آراسته شده است، میکوشد تا آگاهی و تفکّر لازم را در کودکان و نوجوانان فارسی زبان بگونهای تقویت نماید که خودشان را بی محابا به کام مخاطرات زندگی که هر لحظه جان و مال آنها را تهدید میکنند، نیندازند.
هُشیاری در مواجهه با خطرات در قصّهها:
انسانها در طی دورۀ زندگانی کوتاه یا نسبتاً طولانی خویش قاعدتاً با مخاطرات گوناگونی مواجه میگردند که ناشی از رقابت آنها برای بهره مندی بیشتر از مائدههای زمینی به منظور تأمین بقای خویشبا سایر موجودات زنده بویژه آنهائی که در اِشغال جایگاههای زیستی (نیچ اکولوژیک) مهم با وی اشتراکات بیشتری دارند، میباشد.
این چنین رقابتهائی هر چه با انواع و گونههای زیستی مشابه تری بویژه همنوعان صورت پذیرد، جنبۀ خطرناک تر و شدیدتری خواهند یافت.
در طی چنین رقابت هائی مسئلۀ بکارگیری قدرت برتر و تزویر بسیار اهمیّت دارند و لاجرم آنان که بیشتر از همه در چنین رقابتهایی صدمه میبینند، ضعفا (پیرها، مریضها، معلولین) و کم تجربهها (کودکان و نوجوانان) میباشند.
مراقبت و پایش مداوم از افراد تحت مخاطره میتواند راهکار مؤثری برای کاهش صدمه دیدگی آنان در مواجهه با خطرات باشد امّا این مسئله به سبب هزینۀ زیاد فقط در کوتاه مدّت پاسخگو و قابل اجرا میباشد لذا بهترین راه مصون سازی افراد تحت مخاطرۀ اجتماع از طریق هُشداردهی و آگاهی بخشی به آنان میباشد و این مقصود به روشی بجز آموزشهای صحیح و به موقع امکانپذیر نخواهد بود.