کتاب جک و ساقه لوبیا اثر داینا مالوک، با ترجمه و تدوین اسماعیل پورکاظم که به تصاویر متعدد و مناسبی آراسته شده است، در صدد تبیین اهمیت آموزش و پرورش کودکان فاقد یک یا هر دو سرپرست برای کودکان و نوجوانان فارسی زبان میباشد.
تربیت بچّههای بدون پدر در قصّهها:
شخصیت انسانها تحت تأثیر سرشت ذاتی (ژنتیک) و محیط پرورش آنها بویژه در طی سالهای اولیۀ زندگی آنها قرار دارد. انسانها نمیتوانند طبیعت باطنی خویش را تغییر بدهند ولیکن آموزش و پرورش صحیح در طی سالهای اولیۀ زندگی میتواند نکات مثبت و بارز توانائیهای آنها را به گونهای تقویت نماید که نکات منفی شخصیت آنها را تحت تأثیر قرار بدهد و افراد را به عنوان عضو مفید جامعه مطرح سازد.
تربیت کودکان به اندازۀ کافی در دنیای سراسر دشواری کنونی برای خانوادهها مشکل میباشد ولیکن این مشکلات برای خانوادههایی که سرپرست و یا سرپرستان خودشان را از دست میدهند، بسیار دشوارتر خواهد بود و در حقیقت نقش فامیل و جامعه بسیار مهم میگردد.
کودکانی که در خانوادههای غیر عادی مثل فقدان یک یا هر دو والدین زندگی و رشد میکنند، مسلماً شرایط متفاوتی را نسبت به کودکان معمولی تجربه مینمایند و از نظر اخلاقی و روحی به جهت عدم احساس امنیت کافی شکننده تر میگردند و باید حمایت عاطفی بیشتری نسبت به آنها انجام پذیرد، تا بتوانند از تمامی قابلیتها و توانائیهای فکری و ذهنی خویش بهره گیرند.