کتاب دختر و خرس اثر فرانک بائوم، با ترجمه و تدوین اسماعیل پورکاظم که به تصاویر متعدد و مناسبی آراسته شده است، میکوشد تا فوائد و مضرّات کتاب را برای کودکان و نوجوانان فارسی زبان بازگو نماید.
تأثیر کتاب بر زندگی انسان در قصّهها:
انسانها از بدو خلقت و آغاز پیدایش بر کرۀ زمین دارای فراز و نشیبهای بسیار زیادی در زندگی بودهاند. آنها توانستهاند: آتش را کشف نمایند، حیوانات را اهلی و رام سازند، کشت و زرع بیاموزند، چاه، قنات و کانال انتقال آب ابداع کنند، خانه سازی نمایند، شیوههای نگهداری غذای مازاد حاصل از شکار و یا کشاورزی از جمله قورمه کردن، خشک کردن، شور کردن، ترشی کردن و غیرو را بیاموزند، نخریسی و بافندگی پارچه را یاد بگیرند، راهسازی و پل سازی کنند، از قدرت بخار آب - باد - آب جاری را استفاده کنند - الکتریسیته ، امواج رادیو - تلویزیونی و غیرو را به خدمت بگیرند، داروسازی و جراحی نمایند، اتومبیل، هواپیما، کشتی و... و... را ابداع، کشف و یا اختراع کنند و همگی آنها را برای زندگی، راحتی و امنیت بهتر خویش به خدمت در آورند امّا با همۀ این احوالات بسیاری از دانشمندان علوم اجتماعی و مورّخین بر این باورند که بزرگترین دستاورد بشر همانا اختراع خط میباشد زیرا بدین ترتیب توانسته است، تجربیات خویش را به دیگران و نسلهای بعد منتقل سازد و بدین وسیله بر مجموعۀ دانش بشری بیفزاید و از حاصل آنها بهره مند گردد از جمله دلایل مستدل آن اینکه:
1) دانشمندان دوران زندگی بشر بر کرۀ زمین را بطور کلی به دو دستۀ قبل و بعد از تاریخ (ابداع خط) تقسیم نمودهاند.
2) در قرآن از طرف خداوند به پیامبر اسلام (ص) در بدو بعثت چنین پیام داده شد:
"بخوان به نام کسی که تو را خلق کرد و... (اِقرأ بسم الربک الذی خلق... .)
3) اهمیّت نوشتارها و کتب آنچنان است که خداوند در قرآن به آن اینچنین قسم میخورد:
"سوگند به قلم و آنچه مینویسند" (ن والقلم و مایسطرون)
4) حدیثها و روایات بسیاری از بزرگان دینی صدر اسلام وجود دارند که آموختن را واجب دانستهاند (اطلبوالعلم فریضه اعلی مسلم و مسلمه)
5) در کتب تاریخی نقل شده است که اسکندر مقدونی به هنگام خواب دو چیز را زیر بالش خویش داشت: خنجری برای دفاع و کتابی برای خواندن