کتاب تکنولوژی نوین بتن و آزمایشات غیر مخرب بتن نوشتهی ایمان الیاسیان، به بررسی شیوههای جدید در ساخت و سازهای بتنی میپردازد.
در بخشی از کتاب تکنولوژی نوین بتن و آزمایشات غیر مخرب بتن میخوانیم:
پژوهشگران عرصه مصالح ساختمانی طی سالها در تلاش بودهاند تا با ایجاد تغییراتی در اجزای مختلف این ماده، اصلاحاتی را مطابق با نیازهای موجود اعمال کرده و به خواص جدید یا برتری از بتن دست پیدا کنند. این تلاشها در طی سالها منجر به پیدایش بتنهای توانمند، فوق توانمند، سبک، الیافی و غیره شده است.
یکی از این انواع بتن که ظهور آن به چندین دهه قبل باز میگردد، بتن خودمتراکم است که با ویژگیهای خاص خود، امکانات جدیدی را در اختیار مهندسین قرار داده است که با استفاده از آنها میتوان بر مشکلات ناشی از عدم تراکم مناسب در سازههای بتنی، از جمله کاهش عمر مفید و دوام سازهها فائق آمد. با اینکه در ابتدا بتن خود متراکم در زمره بتنهای خاص و پیچیده محسوب میشد، تواناییها و مشخصات فوقالعاده، این نوع بتن را به سرعت به یکی از انواع پرکاربرد در کشورهای پیشرفته دنیا تبدیل کرد.
با این حال، در کشورهایی مانند کشور ایران، هنوز این بتن یک فناوری جدید در عرصه ساخت و ساز به شمار میآید و میتوان گفت استفاده از آن هنوز محدود میباشد و آشنایی و دانش کافی درباره آن نزد اغلب مهندسین وجود ندارد. بتن خودمتراکم عبارت است از «بتنی با کارایی زیاد و عدم جداشدگی که میتواند پس از ریخته شدن در محل موردنظر، فضای قالب را پر کند و اطراف آرماتورها را بدون نیاز به تراکم مکانیکی فرا بگیرد».