سیف اله جشن ساز در کتاب اقتصاد مقاومتی از نگاهی دیگر، سعی داشته تا در حد استطاعت و به دور از مباحث پیچیده و گمراه کننده علم اقتصاد، با زبانی خودمانی مواردی از مقدمات و ملزومات اقتصاد مقاومتی و آفتهای آن را بیاورد و همچنین مواردی که غفلت از آنها موجب اتلاف سرمایههای کشور میشود.
بعد از ده سال از مطرح شدن اقتصاد مقاومتی، چون مردم کاری و نتیجهای از آن ندیدهاند، این سیاست تبدیل شده است به سیاستی صرفا شعاری و مسئولینی هم گهگاهی این شعار را برای تملق و چاپلوسی با حرارتی تصنعی تکرار میکنند. اصلیترین علت ناموفق بودن سیاست اقتصاد مقاومتی، مهیا نبودن و مهیا نکردن مقدمات و شرایط اساسی آن است حتی شرایطی که به ظاهر هیچ ارتباطی با اقتصاد نداشته باشند اما قطعا بر اقتصاد اثر میگذارند.
مسائل و موضوعات هر جامعهای قابل جدا شدن از هم نیستند بلکه در هم تنیدهاند و در این میان اقتصاد بیشتر از آنکه بر دیگر موضوعات اثر میگذارد، تاثیر میپذیرد. در واقع، کیفیت اقتصاد هر جامعهای بیشتر معلول و نتیجه دیگر موضوعات آن جامعه است. لذا باید علت مشکلات اقتصادی را در جاهای دیگری غیر از اقتصاد جستجو کرد که مغفول میمانند. باید بسیاری از چیزها درست شوند تا اقتصاد درست شود (یعنی مسائل سیاسی، فرهنگی و اجتماعی). لذا برای ترسیم فضایی که اقتصاد مقاومتی برای محقق شدن میطلبد، باید مباحث و موضوعات دیگری را پی گرفت.