کتاب سی شارپ در متن باز نوشتهی پدرام رحیمی، اصول برنامه نویسی سی شارپ را در کمترین زمان ممکن به شما آموزش میدهد.
سی شارپ استانداردترین زبان برنامه نویسی دنیا است که توسط شرکت مایکروسافت ارائه و پشتیبانی میشود و قادر است که طیف وسیعی از برنامهها را در بستر کامپیوتر، موبایل یا پرکاربردترین حوزهی کاری یعنی وب پوشش دهد.
با سی شارپ که استانداردترین زبان برنامه نویسی و دارای امکانات شی گرایی یعنی جدیدترین قابلیت انتزاعی و نزدیک به زبان انسان است علاوه بر اینکه مطابق به متد دانشگاهی و علوم روز دنیا کدنویسی کرده و مهارت کسب میکنید، امکان ویرایش و فهم کدهای دیگران را نیز به خوبی کسب خواهید کرد.
این زبان از روی زبان قدیمی سی ساخته و ارائه شده ولی تفاوتهای زیادی با آن دارد و بینیاز از فهم ویژگیهای سخت افزاری یا آدرس دهیهای قدیمی که در زبان سی صورت میگرفت راه را برای ایده پردازیهای خلاقانه و البته کامل و چشمگیر هموار میکند. به طوری که به جای فراگیری جزئیات فنی پیچیده، برنامه نویس قادر خواهد بود که توان و زمان خود را صرف تحلیل پروژه و پیش برد آن نماید تا در زمانی اندک قادر به ارائهی پروژههای کامل و در خور رسمی و تجاری باشد.
در این مجموعهی متفاوت ابتدا شما اصول اولیهی این زبان و مفاهیم شی گرایی را در قالب پروژههای نمونه و تحت محیط خط فرمان یا کنسول فرا خواهید گرفت و پس از آن ضمن معرفی انواع تکنولوژیها و بسترهای قابل پیاده سازی با سی شارپ به سراغ پر کاربردترین زمینهی برنامه نویسی یعنی وب خواهیم رفت.
شما با یک آشنایی مختصر در مورد صفحات وب و اچ تیام ال به راحتی قادر به درک مفاهیم مطرح شده در این کتاب خواهید بود. به طوری ضمن مطالعه و اجرای خط به خط دستورات به زودی متوجهی کسب مهارت تدریجی خود در برنامه نویسی میشوید.
شیوهی آشنایی شما در این مجموعه از این نظر با نمونههای مشابه متفاوت است که در فضای اوپن سورس یا متن باز آموخته میشود. یعنی خبری از نصب ابزارهای به ظاهر ضروری و پیچیدهی کلاسیک مانند ویژوال استودیو نخواهید داشت و در عوض با یک رویکرد علمی و دقیق تر از فضای دستورات خط فرمان بهره خواهید برد. اهمیت این روش در خارج کردن انحصار استفاده از در محصولات شرکت مایکروسافت مانند سیستم عامل ویندوز و ابزارهای ویژهی دیگر است که در اینجا کنار رفتهاند و به جای آنها نمونههای حرفهای و قابل ارائهی مشابه در محیط لینوکس یا مک عرضه شدهاند.
به این ترتیب پس از تمرین و مطالعهی مطالب مطرح شده قادر خواهید بود که مانند یک کارشناس حرفهای برای سیستمهای تجاری به خصوص روی سِرورهای لینوکسی برنامههای درخوری را تهیه یا نصب و اجرا نمایید. حتا میتوانید با این روش به روش قبلی و کلاسیک برنامه نویسی مایکروسافت هم اِشراف پیدا کنید. چون اینجا با تکیه بر مفاهیم زبان کار میشود نه تنها ابزارهای اختصاصی یا ویژه.
در بخشی از کتاب سی شارپ در متن باز میخوانیم:
زبان #C در ابتدا به نام COOL مخفف c Object Oriented Language شناخته شده که علاوه بر سادهتر کردن زبان سی، امکانات شی گرایی را به زبان آن اضافه کرده بود تا برنامه نویسان بتوانند لایههای مختلفی از کدها را با اسامی مختلف در برنامهها بنویسند و فهم کدها را با طبقه بندی آنها آسانتر کرده و ساختارهای امنیتی اصولیتری داشته باشند. در واقع این زبان سال 2000 میلادی از دل کتابخانههای کدی به نام Net framework. (با تلفظ دات نت فریم ورک) بیرون آمده است. بیشتر کدهای این کتابخانهی کد نیز با زبان ++C (سی پلاس پلاس) نوشته شدهاند.