کتاب نامههای حضرت علی (ع) به امام حسن (ع) و مالک اشتر نخعی و عثمان ابن حنیف انصاری نوشتهی علیرضا ملکی، سه نامه از امام اول شیعیان به زبان عربی همراه با ترجمه فارسی آنها دربردارد.
به جرات میتوان گفت که در این سه نامه تمام دستورات لازم برای سعادت دنیا و آخرت بیان شده است. نهج البلاغه بزرگترین کتاب انسان سازی و خداشناسی بعد از قرآن است که شایسته است بارها و بارها این کتاب شریف را مطالعه نموده و در مطالب آن دقت نمائیم و سخنان گهربار حضرت علی (ع) را در زندگی به کار ببریم.
در بخشی از کتاب نامههای حضرت علی (ع) به امام حسن (ع) و مالک اشتر نخعی و عثمان ابن حنیف انصاری میخوانیم:
این کتاب وقتی در کنار قرآن قرار گیرد، یقیناً تالی قرآن است؛ یعنی ما دیگر کتابی نداریم که دارای این حد از اعتبار و جامعیت و قدمت باشد؛ لذا احیای نهجالبلاغه تنها وظیفه شیعیان نیست؛ بلکه وظیفه همه مسلمانان است، همه مسلمانان به عنوان احیای یک میراث بینظیر اسلامی باید نهجالبلاغه را زنده کنند و این احیا نه تنها به معنای کثرت چاپ - که خوب زیاد هم چاپ شده - بلکه به معنای تحقیق در آن است؛
همچنانکه روی قرآن کریم تحقیق شده، تفسیرهای زیادی نوشته شده است، روی نهجالبلاغه هم باید این تحقیقات انجام گیرد، همانطوری که قرآن خوانده میشود نهجالبلاغه هم باید خوانده شود؛ چون تالی قرآن است؛ همانطوری که مسلمانها خودشان را موظف میدانند که با قرآن انس پیدا کنند و ندانستن قرآن را برای خود نقص میشمارند، ندانستن نهجالبلاغه هم باید نقص به حساب بیاید.