کتاب حکایت نبوغ آلبرت اینشتین نوشتهی موسی توماج ایری، ماجراهایی خواندنی و طنزآمیز از زندگی این نابغهی بزرگ دربردارد. ماجراهای این کتاب علاوه بر جالب و سرگرمکننده بودن، روحیات، منش و افکار انسانی اینشتین را بازتاب میدهد.
آلبرت اینشتین به عنوان دانشمندی نابغه و خلاق بسیار معروف است، اما به عنوان کسی که در مورد ابعاد مختلف زندگی انسانی اندیشیده، کمتر شناخته شده است. در کتابهای درسی معمولا وجه علمی او مورد توجه قرار میگیرد. کتاب حاضر برای جبران این کاستی، به بررسی ابعاد دیگر افکار و زندگی اینشتین پرداخته است. تلاش بر این بوده که به آموزههای اینشتین در سایر زمینهها و وجه انسانی زندگی وی پرداخته و آنها در شکل و محتوایی متفاوت و مفید عرضه شوند. کتاب حکایت نبوغ آلبرت اینشتین، شامل 76 ماجرای خواندنی و عمدتأ طنزآمیز از زندگی اینشتین را شامل میشود.
در بخشی از کتاب حکایت نبوغ آلبرت اینشتین میخوانیم:
در جواب یکی از خبرنگاران که از اینشتین پرسیده بود: «آیا به نظر شما در جنگ سوم جهانی سلاح اتمی به کار خواهد رفت یا نه؟» جواب داد: «من دربارهی سلاحی که در جنگ سوم جهانی به کار خواهد رفت چیزی نمیدانم ولی حدس میزنم که سلاح جنگ چهارم جهانی سنگ و چوب خواهد بود».