کتاب اعداد شگفت انگیز فیبوناجی نوشتهی شون علی چینیا، الگوی جالب اعداد فیبوناجی را همراه با مثال و تصاویر به کودکان و نوجوانان معرفی میکند.
در سدۀ یازدهم (حدود هزار سال قبل) راهبی که اسمش هیماچاندرا بود در محلی که امروزه به نام گجرات یاد میشودزندگی میکرد. این راهب پیرو مذهب جین که یکی از مذاهب قدیمی هندوستان است، بود. هیماچاندار در حالی که مشغول آموزش و تحقیق در رابطه به شعر و موسیقی بود الگوی عددی جالبی را کشف کرد. او در جستجوی اعدادی بودکه بتوان به کمک آنها صداهای بلند و کوتاه را با هم جمع کند، از آن الگوهای صوتی آهنگین و منظم بوجود آورد. حدود 100 سال پس از هیماچاندرا ریاضی دان ایتالیایی لیوناردو فیبوناجی (1170 - 1250) در کتاب خود تحت عنوان ((کتاب حساب)) که در سال 1202 آن را تالیف کرد، در مورد الگوی عددی شبیه آنچه هیماچاندرا کشف نموده بود، نوشت.
فیبوناجی عادت داشت که در کشورهای سواحل مدیترانه سفر کند و با بازرگانانی که از شرق میآمدند ملاقات نماید واز آنها در مورد این که چگونه محاسبات بازرگانی خود را انجام میدهند بپرسد. امکان دارد که فیبوناجی در طی این ملاقاتها با الگوی عددی هیماچاندرا آشنا شده باشد. اما از آنجایی که او برای نخستین بار این ردیف اعداد را به اروپاییها معرفی کرد، این اعداد به الگوی عددی فیبوناجی نامگذاری شدند.
در بخشی از کتاب اعداد شگفت انگیز فیبوناجی میخوانیم
ما همه روزه از اعداد، استفاده میکنیم. برای شمارش، اندازهگیری، تلفن کردن به یک دوست و برای دانستن قیمت اجناس ما از اعداد استفاده میکنیم. اما آیا شما میدانستید که میتوانید با استفاده از اعداد طرحهای مختلف، شکلهای هندسی و نقشهای رنگارنگ نیز بکشید؟ آیا میدانستید که الگوهای عددی را میتوان در طبیعت مشاهده کرد؟