کتاب بانک جامع نجومشناسی به قلم حسین غزالی اصفهانی، ضمن معرفی و بررسی اجرام آسمانی، تاریخچه و ابزار مرتبط با آن به صورت کامل، به بیان آیات و روایاتی از قرآن کریم دربارهی خلقت آسمان میپردازد.
در بخشی از کتاب بانک جامع نجومشناسی میخوانیم:
سیاره غول پیکر (giant planet)
سیاره غول پیکر توصیفی برای چهار سیاره مشتری، زحل، اوار نوس و نپتون است. برای سیارات خیلی بزرگتر از سیارات کوچک و صخرهای مانند پلوتو و مریخ هستند. سیاره غول پیکر مشتری قطری معادل ۱۴۲۷۰۰ کیلومتر در مقایسه با قطر سیاره عطارد صخرهای که ۴۸۷۸ کیلومتر است، دارد.
سحابی گازی (gaseous nebula)
سحابی گازی یک ابر روشن از گاز است که در فضا یافت میشود. این نوع سحابی میتواند یک سحابی گسیلی یا یک صحابی بازتابنده باشد. هر سحابی میتواند تحت عنوان یک سحابی گازی شکل توصیف شود.
سال کهکشانی (galactic year)
سال کهکشانی زمانی است که در آن خورشید در مدار خود یک دور کامل به دور مرکز کهکشان میگردد. سال کهکشانی حدود ۲۲۰ میلیون سال طول میکشد.
سلول سوخت (fuel cell)
سلول سوخت یک منبع انرژی است. این سلول نوعی باطری است. سلول سوخت، هیدروژن و اکسیژن را برای تولید الکتریسیته با هم ترکیب میکند. در این صورت سلول سوخت، آب نیز تولید میکند. سلول سوخت میتواند در مناطقی از فضا که نور خورشید کافی برای صفحههای خورشیدی وجود ندارد، مورد استفاده واقع گردد. خورشید بسیار ضعیف است، مورد استفاده قرار میگیرند.