کتاب ۱۲ نکته حیاتی برای ساختن کسبوکاری پولساز به قلم محمد افراسیابی مواردی از قبیل تحقیق در حوزه کاری خود، بهینهسازی یا سئو سایت، توجه ویژه به بحث مشتری مداری و تولید محتوای مناسب و بهروز را مورد بحث و بررسی قرار میدهد.
کسب و کارهای اینترنتی زیادی در ایران مشغول به فعالیت هستند. هر کدام از این کسب و کارها با یک یا چند نفر کارشان را شروع کردهاند و هدفی را نیز دنبال میکنند. جدای از این، هزینهای زیاد یا کم نیز برای راهاندازی این کسب و کارها شده است. شاید شما نیز کسب و کاری را داشته باشید یا اینکه قصد دارید کسب و کارتان را راهاندازی کنید.
اما بد نیست بدانید که کسب و کارهایی موفق میشوند که چه در هنگام راهاندازی و چه در ادامه راه، اصولی را رعایت میکنند. عوامل زیادی هستند که موفقیت یا شکست یک کسب و کار را رقم میزنند. هر چقدر قبل از راهاندازی یک کسب و کار، تحقیقات بیشتری صورت گرفته باشد، احتمال موفقیت آن کسب و کار بیشتر است. رعایت یک سری نکات (حتی خیلی کوچک) میتواند هر کسب و کاری را به سمت موفقیت پیش ببرد.
همانگونه که در بالا ذکر شد عوامل و نکات زیادی هستند که میتوان از آنها در رشد کسب و کار استفاده کرد. ما در این کتاب به 12 نکته بسیار مهم برای ساختن کسب و کاری پولساز اشاره کردهایم که میتواند به شما در این زمینه خیلی کمک کند.
در بخشی از کتاب ۱۲ نکته حیاتی برای ساختن کسبوکاری پولساز میخوانیم:
تحقیق در حوزه کاری خود
یکی از الزامات راهاندازی هر کسب و کاری، تحقیق در حوزهای است که قصد دارید در آن حوزه فعالیت داشته باشید. بازار هر محصول و خدمت، بر اساس گستردگی و تنوع، مشتریان خاص خود را دارد. خیلی مهم است که قبل از ورود به یک حوزه و راهاندازی کسب و کارتان، ببینید که به طور تقریبی، بازار خوبی دارد یا خیر.
در دنیای کسب و کار اینترنتی، خیلی از فروشگاههای اینترنتی هستند که محصولات مشابهی را عرضه میکنند و یا سایتهایی هستند که در زمینه خدمات آنلاینِ یکسانی فعالیت میکنند و هر کدام از اینها مشتریان خاص خود را دارند.
تقریبا اکثر ایدهها در اینترنت مورد استفاده قرار گرفتهاند و شاید ایدههای بسیار کمی باشند که کمتر استفاده شدهاند. اما به هر حال میتوان با جستجو به ایدهای تقریبا نو رسید، یعنی ایدهای که خیلی مورد توجه نباشد. اما میتوان از ایدههای مشابه هم استفاده کرد و با تلاش و پشتکار، مشتریان خاصی را جذب کسب و کار خود کرد. البته به این شرط که مطمئن باشید بازار گستردهای برای این موضوع وجود دارد.
متأسفانه یکی از اصلیترین دلایلی که برخی از کسب و کارهای اینترنتی را با شکست مواجه میسازد، همین مورد است. یعنی بدون اینکه درباره موضوعی تحقیق کنند و ببینند که آیا بازار مورد نظر پتانسیل حضور آنها را دارد یا خیر، تنها به صرف اینکه برخی فروش خوبی دارند، وارد حوزه موردنظرشان میشوند و در آخر محکوم به شکست میشوند.