کتاب کار و فناوری مجموعهای برای دانشآموزان ابتدایی است که به بررسی و معرفی مواردی از جمله هنرهای دستی، نقاشی با رایانه، کار با چوب و فلز و تهیه غذا میپردازد.
هنگامی که به وسایل پیرامون خود نگاه میکنم. پیش خود میاندیشم آنها چرا و چگونه به وجود آمدهاند و چه کسی آنها را برای اولین بار اختراع کرده است. من باور دارم اگر من هم مانند مخترع این وسایل، ایدهٔ نو، خلاقیت، همت و تلاش داشته باشم، یک مخترع خواهم شد.
اختراع یا آفرینش، نتیجهی فکر و ایدهی افراد است. افرادى که روش یا چیزی را برای اولین بار به وجود میآورند یا میآفرینند تا یک کار دشوار را آسان یا یک مسئله را حل کنند. اختراعی که به تولید رسیده باشد، نوآوری نامیده میشود. هنگامی که در بین راه خانه و مدرسه با دقت به پیرامون خود نگاه میکنید با خود بیندیشید چگونه میتوان از موجودات، آفرینش، درختان، کوهها، آسمان و خیلی چیزهای دیگر، ایده و فکر جدید گرفت. کار اصلی آنها چیست؟ چگونه کار میکنند؟ مخترع آنها کیست؟ و آیا میتوان برای اختراع از طبیعت ایده گرفت؟
مخترعان و نوآوران در ساخت وسایل و محصولات خود، روشها و ایدههای نو را به کار میبرند. بررسی چگونگی کار وسایل میتواند موجب پدید آمدن یک ایدهی جدید و نو باشد و کمک کند تا بتوان وسیلهی دلخواه و مورد نیاز خود را اختراع کرد.
در بخشی از کتاب کار و فناوری میخوانیم:
ما میتوانیم با استفاده از صفحه کلید، حروف و اعداد را به رایانه وارد کنیم. به این کار، تایپ یا حروفنگاری میگویند. برای اینکه بتوانیم به راحتی با صفحه کلید رایانه تایپ کنیم، بهتر است از همهی انگشتهای خود استفاده کنیم که به آن تایپ ده انگشتی میگویند. وقتی برای تایپ کردن از همهی انگشتهای خود کمک میگیریم، آنها کمتر خسته میشوند و سرعت تایپ ما نیز بیشتر میشود. بنابراین خیلی مهم است که بدانیم چگونه آنها را به درستی، روی کلیدهای صفحه کلید قرار دهیم و بدون نگاه کردن به کلیدها، حروف و اعداد را تایپ کنیم.
کلیدها در صفحه کلید رایانه، در ردیفهای مختلفی قرار دارند. در تایپ ده انگشتی، هر یک از انگشتها برای فشار دادن کلیدهای خاصی در نظر گرفته میشوند. برای شروع، انگشتها باید روی کلیدهای پایگاه قرار گیرند.