کتاب بهداشت بارداری از مجله ویستا مواردی از جمله بچهدار شدن پس از 35 سالگی، افزایش فشار خون به علت بارداری، دارو و خطر سقط و رژیم غذایی در دوران شیردهی را مورد بحث و بررسی قرار میدهد.
در بخشی از کتاب بهداشت بارداری میخوانیم:
پدیده حاملگی برای هر زن تجربه زیبا و دلنشینی است که تغییرات فیزیولوژیک بسیاری را به همراه دارد. خوشبختانه تغییرات فوق اکثرا مزاحمتی برای سلامت مادر و جنین ایجاد نکرده و اکثر زنان دوران بارداری را بدون مشکل خاصی طی کرده و جنین سالمی را به دنیا میآورند اما در مواردی که ممکن است خطرات جدی، سلامت مادر و جنین را در دوران بارداری تهدید کند که ضرورت و اهمیت مراقبتهای دوران بارداری را روشن می سازد.
خانم حامله ممکن است گرفتار مسمومیت دوران بارداری و یا به عبارتی فشار خون ناشی از حاملگی شود که حالت فوق برای مادر و جنین بالقوه خطرناک میباشد. افزایش فشار خون در مادر حامله میتواند منجر به کاهش رشد داخل رحمی و یا مرگ جنین شود و در مادر عوارض متعددی از جمله تشنج ایجاد نماید. مادر حامله ممکن است گرفتار عفونت دستگاه ادراری فوقانی شده و با تب و لرز مواجه نماید که وضعیت فوق میتواند منجر به سقط یا زایمان زودرس جنین و سپتی سمی (وجود عفونت در خون) برای مادر شود.
نمونه دیگر خانمهایی هستند که بیماری قند دارند و بدون کنترل دقیق بیماری باردار میشوند. در این زنان بروز ناهنجاریهای مادرزادی داخل رحمی جنین و سقط افزایش مییابد. به علاوہ خطرات متعددی مانند افزایش فشار خون، بروز عفونت و زایمان زودرس، مادر را تهدید میکند و تعدادی از مادران ممکن است گرفتار کم خونی ناشی از فقرآهن بوده و بدون اصلاح کمخونی وارد دوران بارداری گردند و چنان که حین زایمان گرفتار خونریزی بیش از حد طبیعی گردند، وضعیت فوق برای مادر ممکن است کشنده باشد.