کتاب پوکی استخوان و استئوآرتریت در سالمندان تألیف مرضیه شیرازی خواه و حسین نحوی نژاد، به بررسی علل بیماریهای استخوانی شایع در دوران سالمندی میپردازد. سالمندی یک فرایند طبیعی در زندگی است که از ابتدای عمر شروع میشود و با افزایش سن به تدریج تغییرات جسمانی، روانی و احساسی در انسان روی میدهد. این تغییرات بسیار تدریجی و فردی میباشند. یکی از تغییرات شایع در این دوران آرتروز، پوکی و شکنندگی استخوانها است.
در بخشی از کتاب پوکی استخوان و استئوآرتریت در سالمندان میخوانیم:
محققان دریافتند که نوع چربی مصرفی ما میتواند در سامتی ما تأثیر بگذارد. آنها هرگز توصیه نمیکنند که مصرف انواع مختلف چربی را به طور کامل قطع کنیم. در حقیقت این افراد معتقدند که افزودن برخی چربیها به رژیم غذایی و کاهش برخی دیگر از آنها ممکن است در کاهش التهاب در استئوآرتریت مفید باشد.
همه ما به اسیدهای چرب ضروری از منابع مختلف نیاز داریم. اما رژیمهای غذایی امروزی که شامل غذاهای از قبل پخته شده و آماده میباشد، خارج از حد تعادل است. ما به استفاده بیش از حد چربیهای مضر حیوانی، چربیهای اشباع شده و چربیهای گیاهی حاوی اسید چرب لینولئیک امگا 6 که ممکن است سبب ایجاد التهاب گردند، تمایل زیادی داریم و در عوض مواد غذایی که دارای اسید چربهای لینولئیک امگا 3 مفید هستند را به اندازه کافی مصرف نمیکنیم.