کتاب رمضان مبارک و فضایل آن نوشتهی امین الدین سعیدی و سعید افغانی، به بررسی آداب و برکات ماه مهمانی خدا میپردازد. روزه نه تنها بر روح و روان و اخلاق انسان تأثیر میگذارد بلکه موجب زیبایى جسمى انسان هم میگردد. تقلیل در پر خورى مانع بسیارى از امراض در وجود انسان میگردد.
در بخشی از کتاب رمضان مبارک و فضایل آن میخوانیم:
معنای نیت اراده کردن در قلب میباشد. روزه بدون نیت درست نمیباشد. روزهدار باید در شب (از آغاز غروب آفتاب الى طلوع آفتاب یا فجر) نیت روزه را به عمل آرد. محل نیت همان قلب است ضرورت نیست که به زبان مبادرت شود. نیت روزه میشود از آغاز شهر رمضان آغاز، و الى اخیر ماه رمضان ادامه یابد. ضرورت به تجدید همه روزه آن نیست. ولی اگر روزه به اثر یکی از عذر شرعی مقطوع گردد ضرورت است که به آغاز دوباره نیت روزه نیز تجدید یابد. (نیت به هر زبان که شخص میخواهد میتواند آن را بجا آورد. نیت تنها به الفاظی عربی شرط نیست).
اگر شخصی در شب نیت میکند بگوید: «وبصوم غد نویت من شهر رمضان» «و من نیت کردم برای فردا روزه ماه رمضان را» و شخصی که در روز نیت میکند بگوید: «نویت وبصوم الیوم من شهر رمضان» «من نیت کردم برای امروز روزه رمضان را» برای مسافر ضرور است که در رمضان نیت کدام روزه واجب را ننماید، اگر نیت روزه فرض رمضان را کند یا نیت روزه نفلی را در هر صورت درست است. کسی که روزه قضای رمضان المبارک را میگیرد ضرور است که به طور معین نیت روزه فرض را بنماید.