کتاب کاربرد فناوریهای نوین از دروس شاخههای فنی و حرفهای و کاردانش پایهی یازدهم است.
هدف از درس کاربرد فناوریهای نوین، کسب شایستگی فناورانه و مولد در تعیین و درک موقعیت خود و بهبود آن در برخورد با چالشها، مسائل و حل آنها در گروههای بزرگ شغلی، انتخاب فناوریهای نوین، آینده شغلی و حرفهای و تحلیل تغییرات فناوری در حوزه شغلی و رشته تحصیلی توسط هنرجویان میباشد.
در بخشی از کتاب کاربرد فناوریهای نوین میخوانیم:
یکی از مباحث مطرح در آیندهشناسی فناوری، شناسایی ظرفیتهای ایجاد اشتغال در فناوری و تأثیر آن بر شغلهای کنونی است. بدیهی است با توسعۀ فناوریهای نوین، بسیاری از مشاغل سنتی از بین میروند و شغلهای جدیدی جایگزین میشوند که به مهارتهای خاصی نیاز دارند. این مسئله چالشهایی را برای شهروندان ایجاد میکند. آیندهشناسی اشتغال و فناوری ریشه در انقلاب صنعتی اروپا دارد.
در نخستین روزهای انقلاب صنعتی و ظهور ماشینهای نساجی، بسیاری از کارگران که آیندۀ شغلی خود را در خطر میدیدند، به کارخانهها حمله کردند و دستگاههای نساجی را که جایگزین نیروی انسانی شده بود، از کار انداختند. چرا که معتقد بودند که فناوریها کم کم جایگزین کارگران خواهند شد.
اما سواد فناورانه معتقد است که فناوری ممکن است در ظاهر باعث کاهش نیروی انسانی شود، ولی به صورت غیرمستقیم تقاضا را برای نیروی انسانی بیشتر میکند.