کتاب درمانی - جلد 1 نوشتهی محمد نظری گندشمین، به بررسی تأثیرات مطالعه بر روان انسان میپردازد.
مطالعه نوعی ورزش ذهن است. کسانی که ذهن آرام و سالمی دارند دارای جسم سالمی هم هستند. ذهن آرام باعث میشود تا هنگام مشکلات به شیوهای منطقی عمل کند. ذهن آرام به دنبال تنش نیست و اغلب به مشکلات به عنوان مسئلهای قابل حل نگاه میکند. تحقیقات نشان داده است که مطالعه کتاب در رشد فکری، پیشرفت شخصی، و تحول اخلاقی نقش به سزائی دارد. مطالعه کتاب تمایل به کجرویها و افکار منفی را از بین میبرد. اشخاصی که مطالعه میکنند خواب راحت تری نسبت به کسانی که مطالعه نمیکنند دارند.
پس میتوان از مطالعه به عنوان دارویی معجزه آسا در رفع مشکلات یاد کرد. بر اساس پژوهشها معلوم شده است که، افرادی که مطالعه میکنند از زندگی احساس رضایت بیشتری دارند و کمتر به افسردگی دچار میشوند و از مطالعه به عنوان یکی از شیوههای مقابله با استرس نام برده شده و به کسانی که استرس دارند توصیه میشود تا بیشتر مطالعه کنند، چرا که هنگام مطالعه، مغز وقت کمتری برای رسیدگی به مسائل حاشیهای دارد.
در بخشی از کتاب درمانی - جلد 1 میخوانیم:
در مسائل مربوط به شغل و حرفهتان هم اگر فردی اهل مطالعه و دارای فن بیان عالی باشید و در مورد موضوعات مختلف آگاهی نسبی داشته باشید، امکان ارتقای شغلی شما بیشتر و سریع تر فراهم میشود. در مقابل، کسانی که دامنهی لغات محدودی دارند و اطلاعات کمی از پیشرفتهای علمی و وقایع روز دارند، فرصت ارتقای شغلی را از خود میگیرند. خواندن کتاب برای یادگیری بهتر زبانهای جدید هم بسیار حیاتی و مهم است. زبان آموزی که با کلمات بیشتری در محتواهای مختلف درگیر باشد، دامنهی لغات وسیع تری دارد و در خواندن و نوشتن فصیحتر است.