کتاب درمانی - جلد 3 نوشتهی محمد نظری گندشمین، به بررسی تأثیرات مطالعه بر روان انسان میپردازد.
مطالعات علمی نشان دادهاند محرکهای ذهنی در حین مطالعه فعال میشوند و میتوانند پیشرفت کنند؛ از آلزایمر جلوگیری میکند و زوال عقل را به تأخیر میاندازد. مغز هم مانند بدن نیاز به ورزش کردن و فعالیت دارد تا بتواند در سالیان پیری به خوبی کارکرد خود را حفظ نماید. از این رو است که توصیه شده تا میتوان باید مطالعه کرد و مرتب این کار را انجام داد. مطالعه کردن کارکردی مشابه با شطرنج بازی کردن و یا حل یک پازل دارد.
مطالعه میتواند باعث شود تا بخشی از هوش انسان تقویت شود. مطالعه تخیل را تقویت کرده و موجب میشود برخلاف تلویزیون و رسانههای دیداری دیگر، بخشی از کارکرد مغز که به جزئیات میپردازد قویتر گردد.
مطالعه در کاهش استرس و اضطراب موثر است. مهم نیست چقدر مضطرب باشید یا فضای کاری پر تنشی را تجربه کنید. وقتی یک صفحه از یک کتاب خوب را جلوی خود میگذارید و شروع به خواندن میکنید همه آنها رنگ میبازند و به تمدد اعصاب میانجامد.
گفتن ندارد که وقتی مطالعه میکنیم همواره و منظم مشغول یادگیری هستیم و اطلاعات ما بیشتر میشود. این اطلاعات میتواند منجر به افزایش دانش شود و اگر این خواندن آگاهانه صورت گیرد، منجر به افزایش خرد شخص میگردد.