کتاب ریش آبی با دو تعبیر نسبتاً مشابه توسط نویسندگانی چون : "چارلز پرالت" و "ادریک وردینبورگ" که توسط اسماعیل پورکاظم ترجمه و تدوین گردیده و منضم به تصاویر مناسب شده است، میتواند مخاطرات طمع ورزی به مال و ثروت را در شکل گیری ازدواجها برای کودکان و نوجوانان فارسی زبان بازگو نماید.
طمع ثروت در ازدواجها:
سنّت ازدواج که در برخی فرهنگها آن را امری مقدّس دانسته اند، از دورانهای بسیار قدیم برای رسمیت بخشی به تعهدات و پایبندیهای بین روابط زن و مرد مرسوم بوده است و انسانها برای مقاصدی چون رفع نیازهای جنسی، عاطفی، اقتصادی و حتی سیاسی-نظامی به ازدواجهای معمولی و یا حتی مصلحتی رو آورده اند، تا از این طریق برخی محدودیتهای بین روابط انسانی و یا اجتماعی را مرتفع سازند و همچنین ضمن بر آوردن نیازهای انسانی به تداوم نسل بپردازند.
برای شکل گیری ازدواجها شرایط متفاوتی در نظر گرفته میشود، تا افراد هم شأن و هم کفو بتوانند پیوندهای با ثبات تر و با دوام تری را داشته باشند. از جمله معیارهائی که در ازدواجها مورد توجّه قرار میگیرند، میتوانند سطح سواد، پایگاه اجتماعی، زیبائی، سن، روابط خانوادگی و فامیلی و بویژه امکانات مالی باشند زیرا بدین طریق احساس میشود که زندگی پایدارتری برقرار خواهد شد.
برخورداری هر دو و یا یکی از طرفین ازدواج از مال و ثروت احتمالاً میتواند موجب آرامش و آسایش خانوادۀ جدید گردد ولیکن آز و طمع برخورداری از امکانات بهتر و ثروت بیشتر میتواند باعث فریب خوردن و یا فریب دادن بسیاری از افراد شود و سایر معیارهای آنها را برای یک ازدواج پایدار تحت تأثیر قرار دهد.