کتاب هروارد قهرمان سلتی اثر ام. آی. ابوت، با ترجمه و تدوین اسماعیل پورکاظم و مُنضم به تصاویر مناسب در رابطه با تبیین امکان تغییر شیوۀ زندگی برای کودکان و نوجوانان فارسی زبان تهیّه و آمایش یافته است.
تغییر شیوۀ زندگی در قصّهها:
انتخاب و بروز یک شیوۀ زندگی خاص بستگی به جنبههای وراثتی و محیط زندگی اشخاص دارد و این وابستگی برای هر دو عامل وراثت و محیط تقریباً برابر است.
تغییر شیوۀ زندگی در افراد با نظریههای مختلفی توسط جامعه شناسان مواجه میباشد:
1) گروهی در این رابطه بر این باورند که شخصیت افراد توسط ژنها تعیین و کنترل میشوند و در طی سالهای ابتدائی زندگی شکل میگیرند لذا تغییر شیوۀ زندگی افراد عموماً کاری عبث و بیهوده میباشد. آنها بر این اساس بر جمع آوری اطلاعات و سوابق شخصیتی و رفتاری افراد پافشاری میکنند و معتقدند که از این طریق میتوانند مسیر زندگی آتی اشخاص را تعیین و مشخص نمایند. از این جمله در سخنان بزرگان دین نیز آمده است که:
"افراد را نه از روی ظاهر و یا سخنان آنها بلکه از طریق سابقۀ اعمالشان قضاوت نمائید."
این موضوع میرساند، راهی که افراد در زندگی تداوم میبخشند، غالباً بدون بازگشت و یا تغییر میباشد.
2) گروه دیگری از متفکرین اجتماعی بر این عقیده تأکید میورزند که انسانها موجودات بسیار پیچیدهای هستند ولیکن چنین موجودات متفکر و اندیشمندی قادرند در صورتیکه اراده نمایند، در هر مرحله از زندگی به تغییر شیوۀ معمولشان دست یازند و شیوۀ دیگری را بیازمایند و در این رابطه معمولاً یک حادثه یا واقعۀ مهّم میتواند به عنوان مُحرّک و مُشوّق عمل نماید لذا مسئلۀ توبه کردن و یا اعتراف به گناهان پیشین را بسیار برجسته میسازند.