کتاب آقای فاکس نوشتۀ فلورا استیل که توسط اسماعیل پورکاظم ترجمه و تدوین شده و به تصاویر متعدّد و مناسب مُنضم گردیده است، میکوشد تا شیوۀ ناپسند روباه صفتی و ظاهر فریبی را برای کودکان و نوجوانان فارسی زبان گوشزد نماید.
عدم اطمینان نمودن به ظواهر افراد در قصّهها:
انسانها از ابعاد جسمانی و روانی متغیّری برخوردارند لذا برای حفظ بقاء و موقعیّت خویش قادرند که در شرایط متفاوت زندگی اجتماعی و اقتصادی از جنبههای دیگر وجودی خودشان استفاده نمایند امّا چنین جنبه هائی که در سِرشت انسانها و در ذات وجودی وی پنهان گردیده اند، دارای ابعاد مثبت و منفی بسیاری نیز میباشند.
انسانها زمانی که در شرایط و وضعیّتهای دشوار نظیر خشکسالی، بروز جنگها، سیلها، آتشفشانها، حمله راهزنان، زورگوئی و چپاولگری و غیرو قرار بگیرند، میتوانند خانه و کاشانۀ خویش را ترک نمایند، چهره و لباس خودشان را دگرگون سازند و یا شیوۀ امرار معاش خود را تغییر بدهند امّا جنبههای منفی نیز در وجود بشر قرار دارند بطوریکه قادرند شیوههای فریب، دروغگوئی، خیانت، دزدی و نظایر آنها را برای رهائی از وضعیتهای دشوار برگزینند، تا جایگاه خویش را در اجتماع ترقّی بدهند و بر امکانات قابل دسترس خویش بیفزایند.
به هر حال افرادی که از جنبههای منفی استعدادهای خدادادی وجود خویش بهره میبرند، تا حق دیگران را زائل سازند، در همۀ اجتماعات بشری و در همۀ زمانها وجود داشته و خواهند داشت لذا بهتر است که در انتخاب و ارزیابی افراد از سوابق نیک گذشتۀ آنها سود جُست، تا کمترین خطا و زیان حاصل آید.
در این باره در بسیاری از ادیان و توسط بخش وسیعی از دانشمندان و فلاسفه به کرّات سخن به میان آمده است. از جمله از امام اوّل شیعیان نقل گردیده است که:
"افراد بشر را نه از ظاهرشان و نه از گفتارشان بلکه از اعمالشان در دراز مدّت قضاوت نمائید."
این فرمودۀ حضرت علی (ع) آنچنان اهمیّت دارد که در برخی روایات آن را هم شأن قرآن کریم و حتّی گاهاً آیهای جدا مانده از متن آن قلمداد نمودهاند.