کتاب تاملی در اعتقاد به زندگیهای متوالی - جلد اول: یونان نوشتهی محمد خدادادی، به بررسی دیدگاه فیلسوفان یونانی دربارهی روح میپردازد.
در فصل نخست این اثر، بررسی اعتقاد به زندگیهای متوالی در یونان باستان، از قدیمیترین زمان شکلگیری و رواج آن، یعنی از آیین اُرفهای آغاز شده است. در فصل دوم به بررسی این نظریه نزد فیثاغورس و فیثاغوریان پرداخته شده. در فصل سوم آرای امپدکلس در این زمینه بررسی گردیده و در فصل چهارم دیدگاههای سقراط و افلاطون در این باره، شرح و تبیین شده است. فصل پنجم این پژوهش، به بررسی دیدگاههای فلوطین دربارۀ زندگیهای متوالی اختصاص یافته است.
در هر کدام از این فصول، سعی شده که علاوه بر بیان دیدگاههای این بزرگان دربارۀ زندگیهای متوالی، اُمّهات دیدگاههای فلسفی ایشان نیز به صورت کوتاه و مختصر بیان شود، تا بدین ترتیب، مخاطبان اثر بتوانند به فضای کلی تفکری این فیلسوفان نزدیکتر شوند و دلایل گرایش این گروه به نظریۀ زندگیهای متوالی را بهتر درک کنند. سعی بر این بوده که بیشتر، آن دسته از تفکّرات این فیلسوفان مورد توجّه قرار بگیرد که ارتباط بیشتری با مباحثِ هستیشناسی و روحشناسی ایشان دارد.
نگارنده میپندارد با بررسی و دقیق شدن در آرای این اعاظم فلسفۀ یونان، یعنی: فیثاغورس، امپدکلس، سقراط، افلاطون و فلوطین، تا حدود زیادی، زوایا و خفایای اعتقاد به زندگیهای متوالی در یونان باستان روشن خواهد شد و این موضوع کمک شایان توجّهی به دلایل و چگونگی ظهور و بروز این نظریه در آرای سایر فیلسوفان و متفکّرانِ تمدن بشری خواهد نمود.