کتاب زیباروی زلف طلائی اثر داینا مالوک، با ترجمه و تدوین اسماعیل پورکاظم که به تصاویر متعدد و مناسبی آراسته شده است، سعی دارد تا محبت به حیوانات را به عنوان یک رفتار ارزشمند و پسندیده برای کودکان و نوجوانان فارسی زبان تبیین نماید.
قصّهها و روایتهای مختلف از آنها:
قصّهها روایتهایی از زیر و بَمهای زندگی انسانها و یا بیان آرزوهای دور و دراز آنها هستند. این گونه از ادبیات در شکل فکاهی و سینه به سینه بسیار سریع تر از شکل مکتوب آنها در دورانهای پیشین که وسایل ارتباط جمعی به شکل امروزی آن وجود نداشته اند، منتشر میشدهاند و لاجرم در حین گسترش دچار تغییرات زیادی میگردیدند.
در این رهگذر داستانهایی چون: زیبای خفته، ملکه برفها، شنل قرمزی، دیو و دلبر، سفید برفی و از جمله داستان زیبای زُلف طلایی توسط قصه گویان و نویسندگان مختلفی از کشورهای گوناگون و به زبانهای متفاوت بیان شدهاند که دارای اختلافهای اندکی با همدیگر میباشند و آن نشان دهندۀ وسعت فراگیری و مقبولیت آنها در بین مردمان ساکن در گسترۀ گیتی میباشند.
محبت به حیوانات در قصهها:
حیوانات بخش مهمی از دنیای ما را تشکیل میدهند و به اَشکال مختلف در تکمیل روند زندگی انسانها نقش دارند. در ادیانی مثل بودائی و اسلام برای حیوانات ارزش و احترام بسیاری قائل هستند و هر گونه آزار و اذیت آنها را مذموم میانگارند.
در دین بودائی به هیچوجه به آزار حیوانات اقدام نمیشود و حتی میمونها، گربهها و سگها بطور آزاد در میان آحاد جامعه زندگی و ارتزاق میکنند.
در مذهب هندوئیسم به حیوانات آنچنان احترام میگذارند که خوردن گوشت آنها را حرام میدانند.
در دین اسلام آنقدر برای حیوانات احترام قائل شدهاند که اسامی برخی از سورههای قرآن مجید را با عناوینی چون: مورچه (نمل)، زنبور عسل (نحل) و گاو (بقره) بیان داشتهاند و ماجرای شتر صالح و سگ اصحاب کهف جزو مطالب ارشادی آن به شمار میآیند.
حیوانات گواینکه به عنوان همراه و همدم انسانها برای جلب روابط عاطفی و برانگیختن احساسات پاک فی مابین هستند، در مواردی چون: حمل و نقل، امور کشاورزی، تأمین مواد غذائی و پوشاک به انسانها کمک کرده و میکنند.