کتاب گوی طلا اثر فلورا استیل با ترجمه و تدوین اسماعیل پورکاظم که به تصاویر متعدد و مناسبی آراسته شده است، در صدد آن میباشد که کودکان و نوجوانان فارسی زبان را با نمونهای از مجازاتهای ناعادلانه و احکام ظالمانۀ حاکمان مستبد آشنا سازد.
اجرای مجازاتهای ناعادلانه در قصّهها:
حکومتها از دورانهای بسیار پیش از این بر اساس قانون و یا بدون داشتن یک قانون مدوّن از جمله "هر حرف پادشاه، امپراتور و سزار در حکم قانون و قابل اجرا است." بر مردمان آن قوم و یا کشو ر که به عنوان یک ملّت محسوب میشدند، حکمروائی میکردند.
حکومتها میتوانند مبتنی بر عدل و عدالت و یا بر پایۀ ظلم و بیداد بر مردمان حکمرانی نمایند و نفع ملت به هر دلیل عینی و یا ماراءالطبیعه هیچ ارزشی برایشان نداشته باشد ولیکن بر اساس این آیات قرآنی که "کفر ممکن است، پایدار بماند امّا ظلم و بیدادگری هیچگاه پایدار نخواهد ماند. " یقیناً دیر یا زود تسلیم قدرت بی پایان ملت هایشان خواهند شد و باید پاسخگوی مسئولیتهای خویش باشند.
در تاریخ بشر از حکامی که به حکمرانیهای ناعادلانه و مستبدانه پرداخته و مردم را تحت ظلم و ستم خویش قرار داده اند، نمونههای بسیاری وجود دارند که همگی سرانجامی بجز اضمحلال و بدنامی به بار نیاوردهاند.