اشتراک در تلگراماشتراک در واتس‌اپموارد دیگر
عناوین مرتبط از کتابراه
معرفی کتاب
دسته شعر، متفرقه ادبیات، ۶۰۳صفحه، فرمت PDF، زبان فارسی، ۲.۸۹ مگابایت، ۱۱۲۸۵ بازدید

هیچ فردی نمی تواند شهرت دیوان حافظ در بین فارسی زبانان انکار نماید؛ حالا این شهرت بخاطر ابیات فصیح و بلیغ حافظ بوده، و یا اینکه پادشاهان و امرای که نام آنها در این دیوان آمده و مداحی شده اند در گسترش و تعمیم دیوان او نقش آفرینی کرده اند تا زبانزد مردم شده و شهرتی کسب کنند، و یا اینکه شخص حافظ با فکر اباحی که داشته عموم مردم را به معصیت و باده نوشی و گرفتن زلف یار دعوت نموده و مردم نیز با استدلال به ابیات و او خواندن آنها در مجالس و شب نشینی ها باعث تشهیر کتاب حافظ گشته اند...

به هر حال موضوعی است که واقع شده و مردم بدان مبتلا می باشند. علامه ابوالفضل برقعی قمی نیز این خطر را احساس کرده بود که دیوان حافظ سبب گسترش بیکاری و تعطیلی جامعه و رو آوردن به رباب و کباب و توهین به علم و علماء می شود؛ لهذا کتاب «حافظ شکن» را بطور رد بر دیوان حافظ سروده و جواب اشعار او را به شعر داده است و از حربة او بر ردش استفاده نموده است. با مراجعه به دیوان حافظ شکن خواننده متوجه می شود که علامه برقعی در کار خویش تا حد زیادی موفق و کامیاب بوده است؛ ایشان اشعار و غزلهای حافظ را با همان سجع و قافیه تردید می نماید و اشعار نغز و دلکش می سراید. در کتاب ایشان فواید و لطایف وافری به چشم میخورد که معلومات علمی، فرهنگی و تاریخی بی شماری در دسترس خواننده قرار می دهد. علامه برقعی عالم مفسر، محدث، نحوی، فلسفی و شاعر بلیغ است و کتابهای زیادی دارد. البته طوری که خود علامه برقعی نیز تصریح می نماید غرض حافظ از سرودن این اشعار و غزلها جلب نمودن رضایت پادشاه و حاکم زمان بوده و بدنبال مفاد مادی می گشته است؛ لهذا در توشیح و بازنگری اشعار خویش دقت بسیار می نموده و کوشش فراوان داشته است. اما علامه برقعی با وجود مصروفیت ها و تألیفات دیگر در مدت بسیار کمی (کمتر از یکسال) حافظ شکن را سروده است؛ لهذا بعید نمی باشد که گاهی اشعار برقعی در فصاحت و بلاغت به پایة اشعار حافظ نرسد. لازم به تذکر است که نسخة دستنویس کتاب «حافظ شکن» به خط خود علامه برقعی در 347 صفحه می باشد که به خط خیلی خوانا و واضح نوشته شده است و مقدمة بسیار جالب و گران سنگ نیز دارد.

ادامه...
کتاب‌های مرتبط
بیشتر
از زمین تا آسمان
زهرا شیرازی
می‌نویسم از دل
محمد پناهی
به چه سوگند
محمد طهوری راد
تباهستان
تی اس الیوت
نیلوفرانه
جواد قره محمدی
لحظه‌ی طوفانی
شبنم حکیم هاشمی
کالیوه
میثم موسوی
فصل زردنا
فاطمه همدانیان
نظرات
برای ثبت نظر ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.
Fariba Taghavi
۱۳۹۹/۱۰/۱۳
این نوع کتابهابرای ماکه عمری کتاب حضرت حافظ درکنارقرآن برطاقچه هایمان بوده است به عقیده ی من که ازاشعاروابیات حافظ ومولانا،خیام وعطاروشیخ اجل سعدی،روحی تازه می یابم وجان میگیرم توهینی نابخشودنی به محضرشعرای آن زمان باشرایطی که درزمان خودباآن دست وپنجه نرم میکرده ومشتی زاهدریایی،دین ومملکت راعرصه ی شهوترانی وپرکردن جیبهای بی انتهای خودکرده بودندمیباشدیامثل فردوسی بزرگ که اگرشاهنامه رانمیسرود،عجم بدین پارسی زنده نمیگشت ومااکنون همچون مصر وعراق وسوریه به تازی سخن میگفتیم،آیت الله عزیزبرقعی چرالشاره ای به شهریه وپولهای یامفتی که درازای هیچ به طلاب حوزه های دینی،وعاظ ومداحان و...داده میشوداشاره ای نفرموده وفقط تامیشودبرشاعران میتازندکه چراازشاه،صِله دریافت میکردنداماآنجاکه مدح ائمه راکرده ودرنعت پیامبرسخنوری میکنندراباسکوتی سیاست مدارانه،زیرسبیلی،درکرده و...لطفن وجهه واعتباروحرمت این برنامه ی فرهنگی وبسیارعالی راکه اگرروزی من آن رادرگوشی ام نداشته باشم،گوشی رابه گوشه ای می اندازم،بااین دست کتابهاخدشه دارنکنید،اگربرعکس،شاعری این کاررادرموردآیات عظام انجام میدادبه زندقه وکفر...محکوم واصلن اجازه نشرنمی یافت،باسپاس بسیارازکتاب سبزوکتابراه گرامی،پاینده وماندگارباشید،الهی امید،،،🎀🌞⭐🌷🌴🦋🕊💎💖💝👏🏻👏🏻👏🏻🤲🏼🤲🏼👋🏻
حسن ابراهیم پور
۱۳۹۶/۹/۸
لطفا کتب صوتی ازآیت الله برقعی بگذارید
taha samy
۱۳۹۳/۴/۲۲
سلام.امید است همه کتابهای ایت الله برقعی را برای دانلود در سایت بگذارید.ممنون.
همت نوری
۱۳۹۳/۴/۱۸
حافظ شکن ؟‏!‏
مگر حافظ شکستنی است ؟
آن شیرین سخن که شعرش باعث وجد روح و انبساط خاطر همه ی گروه ها ی بشری است با الفاظ سخیف و بی معنی و کودکانه ی یک انسان مغرض و گمراه شکسته میشود ؟
خواجه ی شیراز یکی از چند نماینده ی بزرگ زبان ، ادب و فرهنگ اسلامی ایرانی است که اگر به اعتقاد علامه قزوینی در مقدمه ی کتاب تاریخ عصر حافظ ، بزرگترین شاعر پارسی گو نباشد یکی از ۷ ستاره ی درخشان سپهر ادب پارسی است که سخن را در عذوبت به اعلی علیین رسانده است به گونه ای اکثر بزرگان ادب ایران و جهان و بسیاری علمای بزرگ دین زبان به تحسین او گشوده اند .
حافظ بسیاری مفاهیم و اشارات قرانی و عرفانی را در قالب غزل ریخته و به شکل بسیار زیبا و دلفریب بیان نموده است .
او یکی از نمایندگان عرفان اسلامی است و فهم شعر او مستلزم سواخت مفاهیم بلند عرفانی است .
بدون تردید رد و انکار شعر حافظ اگرچه امکان پذیر نیست اما به معنای انکار کل ماهیت عرفان اسلامی است .
مرحوم برقعی بدون آنکه عرفان اسلامی و اشارات آنرا بشناسد با کلام و اشعاری بسیار ضعیف که بسیاری ابیات اشعارش دارای مشکل محتوایی هستند و گاهأ اشکال عروضی دارند به مقابله ی اسطوره ای چون حافظ آمده است !!
شعر حافظ چونان کوهی است که نه تنها با باد بلکه با زلزله نیز نمی لرزد .
‏[‏ حافظا در کنج فقر و خلوت شب های تار ]
تا بود وردت دعا و درس قرآن غم مخور ] 
کتاب سبز را دوست دارید؟
لطفا امتیاز و نظر خود را ثبت کنید!
ثبت امتیاز و نظر
کتاب سبز در شبکه‌های اجتماعی
کانال تلگرام