کتاب اسلام پزشک بیدارو نوشتهی احمد امین شیرازی، به بررسی نقش انواع خوراکیها در سلامت انسان از منظر اسلام میپردازد.
علم غذاشناسی از علومی است که امروزه توسعه بیشتری یافته و مورد علاقه عموم طبقات مردم قرار گرفته است. این علم در زمان قدیم هم متداول بوده است و بهترین سند آن، کتابهایی است مانند "مخزن الاویه" و امثال آن که در این باره تدوین شده است.
امروزه غذاشناسان با الهام از این کتب و تجربیات و زحماتی که خود در این قسمت به کمک آزمایشها متحمل گشتهاند سبب تکمیل و گسترش بیشتر این علم شدهاند. البته اگر افراد اجتماع در حد استعداد خود نسبت به غذاها شناسایی پیدا کنند و به کار بندند به همان اندازه به بهداشت عمومی کمک نموده و متقابلاً به همان نسبت از مصرف داروها و مخارج هنگفت مربوط به آن و بیماریها کاسته خواهد شد.
اسلام همانگونه که از هر نظر کامل است، از نظر جنبههای بهداشتی نیز مکتبی غنی و نیرومند دارد. شاهد این مدعا اسناد زندهای است که این کتاب قسمتی از آنها را نشان خواهد داد.