کتاب احادیث حضرت محمد(ص) توسط عزیز باقریار به صورت 7 قسمت گردآوری شده است. محمد بن عبدالله بنیانگذار و پیامبر اسلام و به اعتقاد مسلمانان، آخرین پیامبر در سلسلهٔ پیامبران الهی و تحویلدهندهٔ کتاب قرآن و تجدیدکننده آیین اصلی و تحریفنشدهٔ یکتاپرستی است. او همچنین بهعنوان یک سیاستمدار، رئیس دولت، بازرگان، فیلسوف، خطیب، قانونگذار، اصلاحگر، فرمانده جنگی و برای مسلمانان و پیروان برخی مذاهب، مأمور تعلیم فرمانهای خدا به شمار میرود.
حدیث، در اصطلاح مسلمانان به سخنان پیامبران گفته میشود. شیعیان به سخنان اهلبیت نیز حدیث میگویند. در اصطلاح دانشمندان علم حدیث، به کلامی که حاکی از کردار یا تقریر معصوم است، حدیث و گاه خبر یا روایت گفته میشود. شیعیان معتقدند که حدیث، به دلیل انتساب آن به معصوم و وحیانی بودن محتوای آن، حجت بوده و میتواند مبنای عمل قرار گیرد.
چندین حدیث از پیامبر اکرم(ص) به شرح زیر است:
پیامبر خدا صلیالله علیه و آله: نگاه محبتآمیز فرزند به پدر و مادرش، عبادت است.
پیامبر خدا صلیالله علیه و آله: دعاى پدر براى فرزندش، همانند دعاى پیامبر براى امتش است. دعاى مادر از موانع اجابت دعا، میگذرد.
پیامبر خدا صلیالله علیه و آله: اگر خوبى کنید، به خودتان کردهاید و اگر بدى کنید بازهم به خود کردهاید.
پیامبر خدا صلیالله علیه و آله: هر کس کودک گریان خود را راضى کند تا آرام شود، خداوند از بهشت آنقدر به او میدهد تا راضى شود.
پیامبر خدا صلیالله علیه و آله: هر کس به مرد یا زن مؤمنى بهتان زند یا درباره او چیزى بگوید که از آن مبراه است خداوند متعال در روز رستاخیز وى را بر تهلی از آتش نگه میدارد تا این که از آنچه درباره او گفته است خارج شود و آن را اثبات کند.
پیامبر خدا صلیالله علیه و آله: خداوند میفرماید: هرگاه بخواهم، خیر دنیا و آخرت را نصیب مسلمانى کنم، براى او قلبى خاشع، زبانى ذاکر و بدنى صبور در برابر بلا، قرار میدهم و به او زنى مؤمن میدهم که هرگاه به او نظر کند، شادش نماید و هرگاه غایب گردد، حافظ ناموس و مال او باشد.