کتاب به یاد پادشاه سرزمینها، کوروش بزرگ سعی دارد تا به همهی سوالاتی که در مورد این پادشاه و انسان والا دارید، پاسخ دهد.
وقتی نام کوروش بزرگ برده میشود، با نظرهای مختلفی روبرو میشویم که مشخص نیست کدام درست و کدام اشتباه است و یا اینکه با چه سندیتی این دیدگاهها بیان میشود.
منابعی که در این کار مورد استفاده قرار گرفت، شامل: کتابهای هرودوت، گزنفون، باقیمانده نوشتههای کتزیاس، پیرنیا، شهبازی و چند کتاب، مقاله، نقد دیگر و ترجمه سنگ نگارهها و لوحهها بوده.
در این کتاب به جز قسمتهای در مورد نویسنده، مقدمه و نتیجهگیری که دیدگاههای شخصی نویسنده بوده، در مورد دیگر قسمتها سعی شده به همه اختلاف نظرها در مورد رویدادهای مختلف زندگی کوروش به طور مجزا و کامل پرداخته شود تا این خود شما باشد که به قضاوت کوروش میپردازد.
در بخشی از کتاب به یاد پادشاه سرزمینها، کوروش بزرگ میخوانیم:
کوروش بزرگ، افرادی که در جنگ اسیر شده بودند را فراخواند و به آنها گفت که به علت فرمانبرداری از این پس دیگر هیچ خطری آنها را تهدید نخواهد کرد، از این به بعد مدیرهای دیگری خواهید داشت. شما | در خانههای خود خواهید ماند و همان زمینهایی را که قبل از این کشت و زرع میکردید آباد خواهید نمود. و با همان زنها و کودکهایی که تا پیش از این بودید زندگی خواهید کرد. و برای اطمینان از اینکه از این تاریخ به بعد سر جنگ با کسی ندارید سلاح خود را تسلیم نمایید، تا صلحی پایدار ایجاد شود.